Sigmalive

Ματ στο 91…


Μπορεί να πέτυχε ήδη 16 γκολ και να οδηγεί την κούρσα των σκόρερ ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ, όμως θεωρώ ότι το γκολ και η χρονική στιγμή που σημειώθηκε στο Δασάκι, είναι το πιο σημαντικό μέχρι στιγμής τουλάχιστον για τον επιθετικό της Ομόνοιας.
 
Κι αυτό γιατί, αν δεν ισοφάριζαν, οι πράσινοι θα αποχαιρετούσαν πρόωρα τον ένα από τους μεγάλους στόχους που έθεσαν στην αρχή της χρονιάς και με ψυχολογία στο ναδίρ, μετά και την ήττα στο ΓΣΠ από τον Απόλλωνα, πιθανότατα θα προσέθεταν άλλη μία χαμένη χρονιά στην ιστορία τους.
 
Ουδείς ισχυρίζεται ότι με την πρόκριση στο Δασάκι ξαφνικά θα αλλάξουν όλα στο Ηλίας Πούλλος και η Ομόνοια θα μεταμορφωθεί αγωνιστικά, αλλά είναι σίγουρο ότι αυτή η πρόκριση και κυρίως ο τρόπος και ο χρόνος που επετεύχθη θα αποτελέσει βάλσαμο στις μπόλικες πληγές που έχει ανοίξει η μέχρι τώρα διαδρομή της στους δυο θεσμούς.
 
Είναι η πρώτη ουσιαστικά φορά που η Ομόνοια έπαιξε στην κυριολεξία με την πλάτη στον τοίχο και κατάφερε έστω και στις καθυστερήσεις να πέτυχει τον στόχο της και να παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκηση του δεύτερου σε αξία τροπαίου.
 
Όμως, με βάση τη μέχρι τώρα πορεία της και στους δύο θεσμούς, φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα εκπληρώσει τους υψηλούς της στόχους. Εξακολουθεί να έχει τα περισσότερα προβλήματα λειτουργίας στο αμυντικό κομμάτι από όλες τις φιλόδοξες ομάδες, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ακόμα και όταν η εικόνα του αγώνα και η ροή φαίνεται να γέρνει προς το μέρος της και σε καθοριστικά ραντεβού, με εξαίρεση το προχτεσινό στο Δασάκι και με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία.
 
Κι αυτό είναι ένα τεράστιο άλυτο πρόβλημα για μια ομάδα που βλέπει την πλάτη άλλων τεσσάρων και επιδιώκει σχεδόν από την αρχή της περιόδου να ψαλιδίσει τη διαφορά από κάποιους εξ αυτών. Το τι θα κάνει στη συνέχεια η Ομόνοια είναι άγνωστο, όμως δυο πράγματα είναι σχεδόν σίγουρα.
Το πρώτο είναι ότι το γκολ του Ματ της επιτρέπει να έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις στον θεσμό του κυπέλλου και το δεύτερο ότι δυστυχώς με τέτοιες εμφανίσεις, ακόμη και μετά από μια σημαντική πρόκριση, δεν έχει καμιά τύχη στον θεσμό του πρωταθλήματος. Και αυτό πρώτιστα έπρεπε ήδη να το είχαν αντιληφθεί οι έχοντες την ευθύνη στο κτίσιμο της φετινής ομάδας.
 
Κατά τα άλλα, πήραν αναμενόμενες προκρίσεις η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, ενώ γυρίζοντας το ματς με τη Νέα Σαλαμίνα, ο ΑΠΟΕΛ έχει πλέον τον πρώτο λόγο, για να εισέλθει στην προημιτελική φάση του θεσμού, η οποία αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς θα προστεθούν και άλλες μεγάλες ομάδες που στόχο έχουν την κατάκτηση του τροπαίου…
 
Είναι δεδομένο ότι στην προημιτελική φάση θα βγουν ματσάρες και εννοείται ότι θα μυρίζει πλέον άρωμα κυπέλλου για τα καλά.
Πιθανότατα μάλιστα κάποιες εξ αυτών να κυνηγήσουν σε βάθος χρόνου και τα δύο τρόπαια και αυτό προσδίδει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον και στους δύο θεσμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη.
 

Τα ακίνητα της εβδομάδας

Altamira doValue Group
Youtube logo

SigmaLive App

Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

AppStore App LinkGoogle PlayStore App Link

Ακολουθήστε μας

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις μέσω των social media του SigmaLive


Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter και μείνετε πάντα ενήμεροι!

Εγγραφή στο Newsletter