Στην Ρώμη και συγκεκριμένα στην Ιταλία βρίσκεται αποστολή του Σωματείου μας φιλοξενούμενη της Λάτσιο στο πλαίσιο της πρώτης ετήσιας συνάντησης του European Multisport Clubs Association.

Τον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Όμιλο Ελλήνων Λευκωσίας εκπροσωπεί ο επιχειρησιακός διευθυντής του Σωματείου μας Μάριος Χριστοδούλου ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Ιταλική πόλη.

Η 1η ετήσια συνάντηση των μελών του European Multisport Clubs Association είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 24-25 Μαρτίου και κύριο σκοπό έχει την δημιουργία διεθνών συνεργασιών για την άντληση κονδυλιών από το ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus+ Sport.

Η γενική ιδέα είναι να διεξαχθούν αγώνες/ τουρνουά, σεμινάρια, επισκέψεις κλπ τα οποία θα προωθούν την άθληση μακριά από τον ρατσισμό, την βία, το ντόπινγκ τόσο στο επίπεδο επαγγελματικών/ερασιτεχνικών ομάδων όσο και στο αναπτυξιακό επίπεδο.

Το European Multisport Clubs Association αριθμεί αυτή την στιγμή 15 μέλη και ανάμεσα σ’ αυτά πέραν από το Σωματείο μας βρίσκονται ο Ολυμπιακός Πειραιώς, ο Πανιώνιος, η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, η Λάτσιο, η Ουντινέζε, Βίσλα Κρακοβίας, Φερενσβάρος, Άαλμπκοργκ, Μπουντουκνοστ, Έβερτον, Ερυθρός Αστέρας, Λάφκσι Σόφιας, Ρασίνγκ Κλαπ (Γαλλίας) και η Χλασκ Μλάντοξ (Κροατίας).

Αξίζει να επισημάνουμε πως το  European Multisport Clubs Association αφορά Σωματεία τα οποία έχουν υπό την εποπτεία τους και άλλα τμήματα πέραν από το ποδόσφαιρο.  

Τέλος να αναφέρουμε πως όλοι οι εκπρόσωποι του European Multisport Clubs Association παρακολούθησαν φιλοξενούμενοι της Λάτσιο το ντέρμπι του Ιταλικού πρωταθλήματος με την Μίλαν το οποίο διεξήχθη στο Ολύμπικο και έληξε ισόπαλο 1-1.

.