ΤΡΙΤΗ ΓΝΩΜΗ

Δεν είναι μια συνηθισμένη εκτός έδρας ευρωπαϊκή αναμέτρηση η αποψινή για τον ΑΠΟΕΛ στο Μπιλμπάο.
Κατ' αρχάς είναι για τη φάση των «32» του Γιουρόπα, κάτι που για πρώτη φορά συμβαίνει από καταβολής του θεσμού για κυπριακή ομάδα.

Κατά δεύτερο, θα διεξαχθεί σε μια έδρα που θεωρείται από τις πιο καυτές στην Ευρώπη. Και βεβαίως μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να έχει τον τίτλο του αουτσάιντερ, ενδόμυχα, όμως, στον Αρχάγγελο πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει ντέρμπι τουλάχιστον η υπόθεση πρόκριση στους «16».

Είναι πραγματικά μια από τις ιστορικότερες αναμετρήσεις των «γαλαζοκιτρίνων» και όχι μόνο στην Ευρώπη και από μόνο του αυτό το γεγονός είναι αρκετό, για να καταδείξει το μέγεθος της επιτυχίας των πρωταθλητών στη φετινή τους ευρωπαϊκή προσπάθεια.

Ό,τι και να γίνει απόψε αλλά και στον επαναληπτικό του ΓΣΠ, δεν θα μειώσει καθόλου τη μεγάλη επιτυχία του ΑΠΟΕΛ.
Βέβαια, αν απόψε στο πρώτο ραντεβού μείνει όρθιος ο ΑΠΟΕΛ και κυρίως αν στη ρεβάνς γίνει πραγματική μάχη για την υπόθεση πρόκριση, τα βλέμματα θαυμασμού και πάλι θα στραφούν προς Αρχάγγελο μεριά..

Και θα είναι βλέμματα από όλη την Ευρώπη, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, με κορυφαία την πρόκριση σε βάρος της Λυών και την παρουσία στους 8 κορυφαίους της Ευρώπης.

Γι' αυτό και απόψε στο Μπιλμπάο, ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να μην έχει κάτι σημαντικό να χάσει, έχει όμως πολλά να κερδίσει από μια γεμάτη εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα.

Και έχει να κερδίσει σαν ομάδα, αλλά πιθανόν και σε ατομικό επίπεδο κάποιοι να ανεβάσουν τις μετοχές τους στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Και δεν είναι χαμένος από χέρι ο πρωταθλητής μας.

Έδωσε και άλλες μάχες σε δύσκολες και σκληρές έδρες και κόντρα σε παρόμοιας ή και ανώτερης δυναμικότητας αντιπάλους και πολλές είναι οι φορές που έμεινε όρθιος ή και που έκανε και την υπέρβαση.

Σεβασμός στους Ισπανούς ναι, κανένα όμως ίχνος φοβίας ή και υπερεκτίμησης των δυνατοτήτων τους, γιατί αποδείχτηκε πολλές φορές ότι ο συνδυασμός των δυο στοίχησε ακριβά και στον ΑΠΟΕΛ και σε άλλους εκπροσώπους μας.

Είναι σημαντικό στο ξεκίνημα της αναμέτρησης να στείλει σαφέστατο μήνυμα ότι δεν επισκέφτηκε την πόλη για τα αξιοθέατά της η αποστολή, αλλά πιστεύει ότι στο Μπιλμπάο θα διεξαχθεί το πρώτο ημίχρονο στη μάχη της πρόκρισης.

Και αν τα γράφω αυτά, δεν είναι για να γίνω αρεστός στους αναγνώστες, αλλά γιατί έζησα τον ΑΠΟΕΛ σε παρόμοιας ή και πιο μεγάλης δυσκολίας αποστολές και γνωρίζω ότι έχει και εμπειρία και ποιότητα και πίστη ότι θα τα καταφέρει κόντρα σε ένα σαφώς πιο ανώτερο και ποιοτικό αντίπαλο.

Γι' αυτό και 1500 περίπου φίλοι του ταξίδεψαν στην Ισπανία, σε μια χώρα που έκανε και ντεμπούτο σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μένοντας μάλιστα όρθιος κόντρα σε μια άλλη Ατλέτικο, αυτή της Μαδρίτης, στο ιστορικό 0-0.

Κάποιοι από αυτούς ήταν ξανά στην πρωτεύουσα της Ισπανίας στον αγώνα με τη Ρεάλ στην προημιτελική φάση το 2012…

Μήνυμα;
Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί