ΤΡΙΤΗ ΓΝΩΜΗ

Το Χ στο ντέρμπι ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ έφερε νέα βαθμολογικά δεδομένα στα ψηλά της βαθμολογίας και πλέον θεωρώ ότι περισσότεροι βρίσκονται στο κόλπο της ανώτατης διάκρισης.

Βέβαια, εξακολουθεί ο ΑΠΟΕΛ να διατηρεί την πρωτιά και μαζί μια πολύ καλή δυναμική, αλλά από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν έχασε επαφή μετά από ένα τεράστιας δυσκολίας εκτός έδρας ντέρμπι και οι ομάδες της Λεμεσού δείχνουν πολύ φρέσκιες και παθιασμένες για τους αρχικούς τους στόχους, δημιουργείται ένα καρέ με κοντινές αποστάσεις που αφήνει απλόχερα υποσχέσεις για συναρπαστική συνέχεια.

Αν προσθέσουμε σε αυτή την παρέα και την Ομόνοια, αλλά και το ότι έπονται ντέρμπι σημαντικά σε κάθε αγωνιστική μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, αντιλαμβάνεται κανείς με ευκολία, τι μπορεί να σημαίνει στις αμέσως επόμενες στροφές η όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά το τέλος της 22ης αγωνιστικής.

Θυμίζω ότι απομένουν μεγάλα και πολύ σημαντικά ντέρμπι όπως το ΑΕΛ - ΑΕΚ, το ΑΠΟΕΛ - ΑΕΛ, το
Απόλλων - ΑΠΟΕΛ, το Ομόνοια - ΑΕΛ , το ΑΕΚ - Ομόνοια , το ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια και το Ανόρθωση - Απόλλων.

Άρα ουδείς να προεξοφλήσει με ποιες τελικά διαφορές θα εισέλθουν στα μπαράζ οι ομάδες και βέβαια ποια θα είναι η δυναμική που θα αποκτήσουν, όταν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος.

Και όταν στα μπαράζ θα είναι μαζεμένα τα ντέρμπι, πολλά μπορούν να συμβούν όπως, άλλωστε, έγινε και άλλες χρονιές σε αυτήν την πολύ αγχωτική για όλους διαδικασία.

Προσθέστε ότι αποκτά μπόλικο ενδιαφέρον και η έκτη θέση, την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ διεκδικούν με αξιώσεις 4 ομάδες.
Το γόητρο αλλά και η οικονομική ανάσα αποτελούν τεράστια κίνητρα για αυτές τις ομάδες, που θα κάνουν τα πάντα να τα καταφέρουν.

Ειδικά για την ιστορία της Ανόρθωσης έστω και αν αυτή η θέση δεν είναι κολακευτική, αν στο τέλος τα καταφέρει θα είναι μια επιτυχία δεδομένων των μπόλικων προβλημάτων που αντιμετώπισε από τις αρχές της περιόδου.

Και έχουμε και μάχη επιβίωσης, όπου πέραν της Αναγέννησης, μάχονται Δόξα και ΑΕΖ για να αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό και στη συνέχεια στα μπαράζ να προσπαθήσουν να σώσουν την παρτίδα στη φετινή περίοδο.

Φανταστείτε πόσο ενδιαφέρον θα υπάρχει, όταν με το καλό από τη μεθεπόμενη περίοδο οι ομάδες θα μειωθούν στις 12…
Και αν αλλάξουμε και σε κάποια θέματα σημαντικά την υφιστάμενή μας νοοτροπία, τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Μπόλικο ενδιαφέρον υπάρχει και στη Β' κατηγορία για την τρίτη θέση που οδηγεί στην Α' κατηγορία μετά την ήττα του Ολυμπιακού από το ΘΟΪ Λακατάμιας, αφού στο κυνήγι βρίσκονται πέραν του Τακτακαλά, η Ένωση και η Αγία Νάπα.

Είναι και εδώ ένα στοίχημα ποιος θα τα καταφέρει στο τέλος, γιατί ειδικά για «μαυροπράσινους» και «βυσσινί», άλλος ένας χρόνος παρουσίας στη Β' κατηγορία, πιθανόν να αποβεί και καταστροφικός για πολλούς και ευνόητους λόγους.

Θυμίζω ότι από τη μεθεπόμενη περίοδο δύο μόνο θα ανέβουν, ενώ θα πέσουν από την Α' κατηγορία 4 ομάδες…