Την πρόθεση του Ζαχαρία Κουλία να διορίσει από μόνος του Γενικό Ελεγκτή σχολίασε με ανάρτηση του στο X ο νομικός Χριστόφορος Χριστοφή. 

Όπως έγραψε, «πρόκειται για πρωτοφανή, κατάδηλα αντιθεσμική, και πολιτικά πραξικοπηματική, αναγγελία».

Διαβάστε ακόμη: Κουλίας: Την Τετάρτη θα διορίσω νέο ΓΕ από την Υπηρεσία-Έχω ονόματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτούσια η ανάρτηση του

Πολιτικό πραξικόπημα προαναγγέλλει ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας. Πριν από λίγο επανέλαβε στο δελτίο ειδήσεων του Sigma ότι την Τετάρτη, 25/09/2024 που θα ασκεί καθήκοντα Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας θα προχωρήσει στο διορισμό Γενικού Ελεγκτή. Αυτή την απειλή είχε αρχικά αναγγείλει το Σάββατο στον Πέτρο Μελαίση στο ΡΙΚ3. Είχα κάνει σχετική ανάρτηση, θεωρώντας ότι αστειεύεται.

Πρόκειται για πρωτοφανή, κατάδηλα αντιθεσμική, και πολιτικά πραξικοπηματική, αναγγελία. Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας μπορεί να είναι περιβεβλημένος με τις εξουσίες του ΠτΔ κατά το Σύνταγμα, όμως δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση. Απλά αναπληροί τον ΠτΔ και διεκπεραιώνει τυπικά τις υποθέσεις του Κράτους όταν απουσιάζει ο ΠτΔ, και νοείται ότι όταν πρόκειται για λήψη αποφάσεων συνεννοείται εκ των προτέρων με τον ΠτΔ.

Με την λογική του Κουλία θα μπορούσε την Τετάρτη, αν του κατέβει,  να κάνει και ανασχηματισμό και να αλλάξει όλους τους υπουργούς.

Θα πρέπει η ΠτΒ και όλα τα κόμματα να αντιδράσουν και να τον επαναφέρουν σε τάξη. Ειδικά ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ  του οποίου ο Κουλίας είναι βουλευτής οφείλει να δράσει αμέσως και αποτελεσματικά.