Κάποια ατυχήματα, ενώ προβλέπεις ότι μπορεί να συμβούν, εντούτοις θεωρείς ότι δεν θα τύχουν ποτέ στην δική σου επιχείρηση.

Σε μια ψηφιακή εποχή, όπου η επιχειρησιακή συνέχεια και απρόσκοπτη λειτουργία μιας επιχείρησης είναι καίριας σημασίας, ένα ανθεκτικό και επεκτάσιμο Disaster Recovery plan είναι απαραίτητο. Αυτό διασφαλίζει ότι σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε, υπάρχει συγχρονισμός των δεδομένων και των συστημάτων (servers, settings, network) σε κάποια άλλη τοποθεσία, επιτρέποντας στην επιχείρηση να συνεχίσει τις εργασίες της μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη. Επιπρόσθετα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εκτός από τα συστήματα, τα δεδομένα μιας επιχείρησης αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά «περιουσιακά της στοιχεία». Η συνεχής αύξηση των ευαίσθητων δεδομένων και πληροφοριών που διαχειρίζονται οι εταιρείες, καθιστούν τη διαφύλαξη της ασφάλειάς τους θέμα υψίστης σημασίας. 

Αν είναι ένα θέμα που σας απασχολεί αλλά δεν το διερευνήσατε αρκετά, οι πιο κάτω λόγοι θα σας πείσουν πως μια προσαρμοσμένη λύση Disaster Recovery plan, που επιτρέπει σχεδόν άμεσα την επαναφορά δεδομένων και εφαρμογών, θα σας επιτρέψει να επιτύχετε τους στόχους RTO (Recovery Time Objective) και RPO (Recovery Point Objective).

Σφάλμα του hardware

Ενώ το σύγχρονο hardware των συστημάτων Πληροφορικής είναι σχετικά ανθεκτικό, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι αρκετά συχνά μπορεί να υπάρξουν σφάλματα. Τα πιο συνηθισμένα σφάλματα που αφορούν το hardware, έχουν να κάνουν στην πλειοψηφία τους με προβλήματα storage, δικτύου, ελαττωματικά drivers ή ακόμη και βλάβη της υποδομής. Ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι μια τέτοια αστοχία υποδομής δε θα διακόψει τις υπηρεσίες σας ούτε θα προκαλέσει οποιαδήποτε απώλεια δεδομένων, είναι ένα σχέδιο αποκατάστασης καταστροφών. Ως εκ τούτου, θα έχετε την δυνατότητα για σχεδόν άμεση αποκατάσταση λειτουργίας (RTO) καθώς και να πετύχετε τον στόχο σημείου ανάκτησης (RPO), που θέσατε κατά τη διαδικασία ανάπτυξης τους σχεδίου αποκατάστασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι  η κάθε επιχείρηση θέτει – ανάλογα με την φύση των εργασιών, τη σημαντικότητα της κάθε λειτουργίας και τις προτεραιότητές της – στόχους που αφορούν το αποδεκτό χρονικό διάστημα για επαναφορά των διαδικασιών της (RTO) καθώς και χρονικό όριο μέχρι το οποίο είναι ανεκτό να χαθούν δεδομένα μετά από μια σοβαρή ζημιά.

Ανθρώπινος παράγοντας

Λάθη συμβαίνουν στον χώρο εργασίας, τόσο από τις μηχανές όσο και από τον ανθρώπινο παράγοντα. Ακόμη και οι πιο προσεκτικοί ενδέχεται να ξεχάσουν ένα βήμα σε μια σημαντική διαδικασία που να προκαλέσει απώλεια δεδομένων ή να θέσει σε κίνδυνο σημαντικές πληροφορίες. Αν και τέτοια λάθη συνηθίζονται στην ροή της εργασίας, είναι δύσκολο να αποφευχθούν ή να μπορέσουν να διορθωθούν. Ένα σχέδιο αποκατάστασης καταστροφών δημιουργεί μια σειρά από αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων σε διάφορα στάδια, δίνοντάς σας την δυνατότητα να επαναφέρετε εύκολα τα αρχεία σας στην προηγούμενή τους κατάσταση, χωρίς σφάλματα.

Παραβίαση της ασφάλειας

Όταν έχουμε να κάνουμε με ψηφιακά δεδομένα, η απειλή της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι πάντα παρούσα και δυστυχώς το έγκλημα στον κυβερνοχώρο αυξάνεται. Η παραβίαση στο δίκτυο αποτελεί σοβαρό κίνδυνο ασφάλειας πληροφοριών και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στο δίκτυο μιας επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να διακόψει την λειτουργία μιας επιχείρησης, να πλήξει την υπόληψή της, να την φέρει αντιμέτωπη με νομικά ζητήματα και συνέπειες και να την οδηγήσει σε οικονομικές απώλειες.

Διαφύλαξη της εμπιστοσύνης των πελατών προς την επιχείρησή σας

Η εμπιστοσύνη ενός πελάτη κερδίζεται με κόπο, γι' αυτό και η λήψη προληπτικών μέτρων για την προστασία των πληροφοριών και των αρχείων τους είναι ζωτικής σημασίας. Η διατήρηση ενός υφιστάμενου πελάτη αλλά και η εξεύρεση ενός καινούριου είναι σαφώς ευκολότερη από την προσπάθεια να κερδίσετε πίσω έναν παλιό πελάτη μετά από ένα δυσάρεστο συμβάν που αφορά απώλεια δεδομένων ή εκτεταμένη διακοπή της λειτουργίας της υπηρεσίας σας. Αν όχι όλες, τις περισσότερες φορές κάτι τέτοιο οδηγεί στην οριστική λήξη της επαγγελματικής συνεργασίας, καθώς ένα τέτοιο ζήτημα κλονίζει την αξιοπιστία της εταιρείας. Οι δυσαρεστημένοι πελάτες θα προκαλέσουν ζημιά στην επιχείρησή σας, όχι μόνο με την αποχώρησή τους, αλλά και διαδίδοντας την κακή τους εμπειρία σε μελλοντικούς υποψήφιους πελάτες σας.

Για τους πιο πάνω λόγους λοιπόν, η επιχειρησιακή συνέχεια κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες καθώς και η προφύλαξη δεδομένων κρίνονται όχι απλά χρήσιμες, αλλά απαραίτητες. Ωστόσο, οι περισσότεροι οργανισμοί, δεν έχουν την δυνατότητα να υποστηρίξουν οικονομικά ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας στο χώρο εργασίας. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν τα Data Centers, τα οποία  προσφέρουν ασφάλεια, ιδιωτικότητα, συμμόρφωση στη νομοθεσία, διαφάνεια και διαθεσιμότητα των υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα. Με έδρα την Λεμεσό, η CL8 προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας των επιχειρήσεων όλων των μεγεθών και κλάδων.

Με τις πρωτοποριακές της εγκαταστάσεις, την υπερσύγχρονη τεχνολογία και τις καινοτόμες υπηρεσίες της, παρέχει στην τοπική και διεθνή αγορά, Data Center και Cloud υπηρεσίες, με βάση τις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Διαθέτοντας την τεχνογνωσία και παρέχοντας στρατηγικές και ευέλικτες λύσεις που ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη, η CL8 θα μετατρέψει την εταιρεία σας σε επιχειρήση του μέλλοντος, αξιοποιώντας ευκαιρίες και αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις και τις μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές ανάγκες.

Κι επειδή η αξιοπιστία παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιλογή σας, αξίζει να σημειωθεί ότι η CL8 έχει λάβει την πιστοποίηση Tier III Constructed Facility (TCCF) από το Uptime Institute των ΗΠΑ, το πιο αξιόπιστο παγκόσμιο πρότυπο για τον σωστό σχεδιασμό κατασκευή και λειτουργία των Data Centers. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση, επιβεβαιώνει τα υψηλού επιπέδου πρότυπα που ακολουθεί, καθώς και την ομαλή και αδιάκοπη λειτουργία και παροχή υπηρεσιών που προσφέρει, ακόμη και κάτω από ακραίες συνθήκες. Η CL8 έχει περισσότερους από 900 πελάτες σε 72 χώρες ανά το παγκόσμιο.

Περισσότερες πληροφορίες για το Disaster Recovery plan της CL8 θα βρείτε εδώ