Ποικίλες αντιδράσεις εκ μέρους των τούρκων  έχει προκαλέσει η είδηση ότι στη νέα σειρά του παιχνιδιού Call of Duty Black Ops 6, εμφανίζεται ένα διαβατήριο της «ΤΔΒΚ». Ουσιαστικά οι παίκτες μπορούν να λειτουργήσουν ως κατάσκοποι (Sleeper Agent) από την αντίπαλη ομάδα και όταν σκοτωθούν, βγαίνει από τις τσέπες τους ένα διαβατήριο της «ΤΔΒΚ».

Aν και αρχικά Τούρκοι χρήστες βιντεοπαιχνιδιών ερμήνευσαν το γεγονός ως διαφήμιση του ψευδοκράτους ωστόσο νεότερα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για κίνδυνο δυσφήμησης της λεγόμενης «ΤΔΒΚ» ως κέντρο παράνομων δραστηριοτήτων.

Διαβάστε επίσης: «Διαβατήριο της ΤΔΒΚ» στο ηλεκτρονικό παιχνίδι Call of Duty

Πρωτοσέλιδο της Bugun Kibris (13/9/24) εγείρει ερωτήματα  σχετικά με το πώς γίνεται αντιληπτή η  λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» (ΤΔΒΚ) στη διεθνή σκηνή. «Η συσχέτιση της ΤΔΒΚ με παράνομες δραστηριότητες και σκοτεινές επιχειρήσεις μπορεί να προκαλέσει την καθιέρωση τέτοιων εικόνων στο υποσυνείδητο των παικτών».

Βλέπουν εβραϊκό δάκτυλο

Προχωρώντας ένα βήμα πάρα πέρα αφήνονται υπονοούμενα  για αμερικανο-εβραϊκά συμφέροντα πίσω από το παιχνίδι

«Η Activision Blizzard, η οποία κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα του Call of Duty, αγοράστηκε από τη Microsoft πέρυσι. Οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες και μέτοχοι αυτών των εταιρειών είναι η Vanguard Group (Αμερική) και η Blackrock (Ισραήλ). Αυτές οι εξελίξεις ερμηνεύονται ως παγκόσμιο κεφάλαιο που ευνοεί τη συνέχιση της τρέχουσας κατάστασης της ΤΔΒΚ», αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι «ειδικοί», αναφέρει η Bugun,  δηλώνουν ότι τέτοια παιχνίδια προσεγγίζουν μεγάλο κοινό και μπορούν να θολώσουν τα όρια μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού κόσμου. «Η εκπροσώπηση της ΤΔΒΚ με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ομαλοποιήσει περαιτέρω την πολιτική και διπλωματική της απομόνωση στη διεθνή σκηνή. Οι παίκτες και οι κριτικοί αμφισβητούν το μήνυμα πίσω από αυτήν την ενημέρωση.», σημειώνεται.