Πριν τρία χρόνια η Meta ήθελε να φέρει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στις εφαρμογές της, αλλά οι αντιδράσεις την ανάγκασαν να κάνει πίσω. Τώρα, το επιχειρεί ξανά και αρχίζει να διαθέτει την αναγνώριση προσώπου ως χαρακτηριστικό ασφαλείας στο Facebook και στο Instagram, για να αντιμετωπίσει τις απάτες και να βοηθήσει όσους χάνουν την πρόσβαση στο λογαριασμό τους.


Η πρώτη δοκιμή θα χρησιμοποιήσει την αναγνώριση προσώπου για τον εντοπισμού διαφημίσεων που εξαπατούν τον κόσμο χρησιμοποιώντας τα πρόσωπα celebrities και άλλων δημόσιων προσώπων.

«Αν τα συστήματά μας υποπτευθούν πως μία διαφήμιση μπορεί να είναι απάτη και περιέχει την εικόνα ενός δημόσιου προσώπου, θα χρησιμοποιήσουμε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να συγκρίνουμε τα πρόσωπα της διαφήμισης με τις δημόσιες εικόνες του λογαριασμού σε Facebook και Instagram. Αν επιβεβαιώσουμε πως είναι απάτη, θα τη μπλοκάρουμε», σημειώνεται.

Η Meta έχει ήδη αρχίσει να διαθέτει το χαρακτηριστικό σε μία μικρή ομάδα celebrities και η διάθεση θα επεκταθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Επιπλέον, η Meta δοκιμάζει την αναγνώριση προσώπου ως λύση στο πρόβλημα της επαναφοράς των λογαριασμών. Η εταιρία πειραματίζεται με “video selfie” την οποία ανεβάζουν οι χρήστες και η Meta την αντιστοιχίζει στις φωτογραφίες προφίλ τους, αν έχουν κλειδωθεί εκτός του λογαριασμού τους. Η Meta θα χρησιμοποιήσει την αναγνώριση προσώπου και όταν υπάρχει ύποπτη δραστηριότητα login, για να αποτρέψει τους hackers από το να πάρουν στον έλεγχό τους το προφίλ του χρήστη χρησιμοποιώντας τα κλεμμένα στοιχεία του.

Η Meta υπόσχεται πως θα διαγράφει άμεσα τα δεδομένα προσώπου που χρησιμοποιούνται για τη σύγκριση και πως η ανίχνευση προσώπου δε θα χρησιμοποιηθεί για άλλο λόγο.
 
Πηγή: Unboxholics.gr