Το βράδυ της Πέμπτης η Tesla πραγματοποίησε ένα νέο event ονόματι “We Robot”, στο οποίο παρουσίασε τα μελλοντικά σχέδιά της. Ο Elon Musk βρέθηκε στη σκηνή και ανακοίνωσε ένα “ρομποταξί” που δεν έχει τιμόνι και πεντάλ, είναι πλήρως αυτόνομο και έχει την ονομασία  «Robotaxi».

Δείτε εν συντομία όλα όσα παρουσίασε εχθές το βράδυ η Tesla και ο Elon Musk.


 Το όχημα αυτό θα χρησιμοποιεί κάμερες για την πλοήγησή του στους δρόμους, καθώς και σένσορες τελευταίας τεχνολογίας. Ο Musk επισήμανε ότι η παραγωγή του οχήματος θα ξεκινήσει μέσα στο 2026 και θα κοστίζει περίπου 30.000 δολάρια. Μάλιστα, στην εκδήλωση βρίσκονταν 50 πλήρως αυτόνομα οχήματα (μοντέλο Ys και Robotaxi), όπου όλα ήταν χωρίς οδηγό.


Η εκδήλωση επικεντρώθηκε πολύ στο Robotaxi, αλλά δεν ήταν η μόνη έκπληξη που επιφύλασσε η Tesla και ο Elon Musk στο κοινό. Ο Musk παρουσίασε επίσης ένα πολύ μεγαλύτερο “sci-fi” όχημα, το Robovan, το οποίο και αυτό είναι πλήρως αυτόνομο και μπορεί να μεταφέρει έως και 20 άτομα.


Παράλληλα, η εταιρία έδειξε για ακόμη μια φορά τα ανθρωποειδές ρομπότ της ονόματι Optimus που έρχονται αναβαθμισμένα και θα αποτελέσουν το στάνταρ -όπως λέει η εταιρία- σε αυτήν την αγορά και θα λειτουργούν τόσο ως εργάτες όσο και ως οικιακοί βοηθοί, με προηγμένες τεχνολογίες και δυνατότητες.

Πηγή: Unboxholics.gr