Τώρα που μάθαμε επίσημα πώς θα είναι και τι θα προσφέρουν όλη η σειρά μοντέλων iPhone 16, μέσα από το ειδικό event της Apple, υπάρχει κόσμος που έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για ένα νέο μοντέλο ή έχει προβεί σε προπαραγγελία. Μια λεπτομέρεια όμως που ξέφυγε από την παρουσίαση της Apple, η οποία συνήθως αποφεύγει να δίνει συγκεκριμένους αριθμούς για διάφορα χαρακτηριστικά -πόσο μάλλον όταν δεν είναι τόσο εντυπωσιακά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ διάφορων λογαριασμών στο Χ, που ασχολούνται με τα της Apple, όλα τα νέα μοντέλα της σειράς iPhone 16 θα φορτίζουν γρηγορότερα από τους προκατόχους τους τόσο ενσύρματα μέσω USB-C όσο και ασύρματα μέσω MagSafe. Οι πληροφορίες έρχονται από το ρυθμιστικό σώμα της Κίνας που ονομάζεται China Qualification Certification Centre, το οποίο μέσω του Weibo διαβεβαίωσε ότι όλα τα iPhone 16 θα φορτίζουν ενσύρματα με ταχύτητες μέχρι 45W -ανάλογα και τον φορτιστή και το καλώδιο.

Συγκριτικά με τα iPhone 15 είναι εμφανώς γρηγορότερα αφού εκείνα τα μοντέλα φόρτιζαν με έως 29W, ενώ δε θα υπάρχει κάποιος "κόφτης" στην ταχύτητα που θα φορτίζουν τα απλά iPhone 16/16 Plus και τα iPhone 16 Pro/ Pro Max. Στα της ασύρματης φόρτισης μέσω MagSafe τα iPhone 16 θα φορτίζουν με ταχύτητες έως 25W -εφόσον μπουν σε ασύρματο φορτιστή των 30W, που είναι μια αναβάθμιση σε σχέση με τα 15W των iPhone 15. Μέσω Qi2 φορτιστών όμως τα iPhone 16 θα φορτίζουν με έως 15W. 

Διαβάστε επίσης: iPhone 16 Pro Max vs Galaxy S24 Ultra: Δαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Κάπως έτσι, τα iPhone 16 εξαλείφουν τον ανταγωνισμό με την Google μιας και τα Pixel 9 κι Pixel 9 Pro XL τερματίζουν στα 27W και 37W φόρτισης αντίστοιχα, ενώ ισοφαρίζουν τις ταχύτητες φόρτισης του Samsung Galaxy S24 Ultra. Και πάλι όμως απέχουν δεκάδες watt μακριά από ανταγωνιστικά κινητά κινέζικων κατασκευαστών όπως Xiaomi, Realme και Oppo τα οποία φτάνουν τα 120W, 240W ακόμη και τα 320W γρήγορης φόρτισης. 

Πηγή: Unboxholics.gr