Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellas Sat και υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς.

Αρχικά ο κος Πρωτοπαπάς ανέφερε ότι κατεβαίνει ως υποψήφιος πρόεδρος, ιδίως για τους νέους και για την νέα γενιά.

«Η πολιτική και ο θώκος αυτός διαχειρίζεται μεγάλες υποθέσεις, χρειάζεται μεγάλη εμπειρία και σε διεθνές επίπεδο και στο να μπορέσεις να αλλάξεις την καθημερινότητα του Κυπρίου. Αυτή την στιγμή υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στην κοινωνία μας, σοβαρότατα προβλήματα με την ακρίβεια και με την έλλειψη σοβαρής εργασίας ειδικά για τους νέους. Προσωπικά προέρχομαι από πολύ φτωχή οικογένεια, έχω ασχοληθεί με τις αγροτικές εργασίες μέχρι τα 26 μου γνωρίζω τον πόνο των ανθρώπων της ορεινής και ημι-ορεινής περιοχής και της υπαίθρου», ανέφερε ο κος Πρωτοπαπάς.

Εξήγησε ότι μαζί με την ομάδα του θέλει να δώσει στον κόσμο μια διαφορετική υποψηφιότητα, «μια υποψηφιότητα που θα στοχεύει στην προσέλκυση νέων επενδύσεων».

Μιλώντας για το Κυπριακό ανέφερε ότι το πρόβλημα το μεγάλο είναι ότι κανένας στο εξωτερικό δεν μας λαμβάνει υπόψη, γιατί είμαστε στην κορυφή της διαφθοράς. «Δεν μας λαμβάνει κανένας υπόψη λόγω της διαφθοράς, λόγω της διαφθοράς δεν μπορεί Κύπριος να ανοίξει εύκολα λογαριασμό στο εξωτερικό».

Μετέπειτα, μιλώντας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού είπε, «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την σύγχρονη τεχνολογία για διαχείριση των συνόρων, το να υπάρχουν συρματοπλέγματα είναι μια τεχνολογίας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, υπάρχουν drones, υπάρχουν στρατοσφαιρικά μπαλόνια. Επίσης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύγχρονη τεχνολογία στο να γίνεται πολύ καλή ταυτοποίηση των αλλοδαπών που εισέρχονται στην Κύπρο και να καταπολεμηθούν τα διάφορα κυκλώματα των δικηγόρων και άλλων επαγγελμάτων που είναι αναμειγμένα στη διακίνηση των μεταναστών».

Για την λύση του Κυπριακού ανέφερε ότι στηρίζει ΔΔΟ.

«Δεν έχει οικοδομηθεί εμπιστοσύνη μεταξύ ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.  Ένας από τους στόχους μας για την λύση του Κυπριακού είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης, δηλαδή να έρθουν οι δύο κοινότητες κοντά με διάφορες δράσεις και κυρίως οι νέοι.

Τα συγκεκριμένα ΜΟΕ είναι για διαχωρίζουν και όχι για να φέρνουν κοντά τις δύο κοινότητες. Πολύ ωραία ΜΟΕ θα ήταν κοντά στη νεκρή ζώνη να υπήρχαν Κέντρα Αριστείας για διάφορες επιστήμες και Κέντρα Πολιτισμού. Αυτά τα κέντρα θα μπορούσαν να προσελκύσουν και Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους  και να καταλάβουν οι δύο κοινότητες ότι μπορούν να ζήσουν μαζί.

Για παράδειγμα, μια κοινή ορχήστρα, μια κοινή αθλητική ομάδα, μια ποδοσφαιρική ομάδα, να πάμε μαζί στο διάστημα. Υπάρχει έτοιμο πρόγραμμα που μπορούμε να το υλοποιήσουμε».