Στο κρατικό ραδιόφωνο φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου η Υπουργός Δικαιοσύνης. Η Έμιλυ Γιολίτη μίλησε μεταξύ άλλων για το παράπονο που υπέβαλε στην Αστυνομία για ανάρτηση σε parody λογαριασμό στο Twitter ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στα όσα εξήγγειλε την περασμένη βδομάδα από κοινού με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αναφορικά με τα μέτρα πάταξης της διαφθοράς.

Η κ.Γιολίτη κατέστησε σαφές ότι το παράπονό της δεν αφορούσε την ύπαρξη ενός τέτοιου λογαριασμού αλλά αφορούσε την ανάρτηση φωτογραφίας του πατέρα της. Τόνισε πως είναι οφειλόμενη η προστασία στην οικογένειά μας.

«Πιστεύω πως ενώ πρέπει οπωσδήποτε η πολιτικοί να είναι ανεκτικοί στη σάτιρα και στην κριτική είναι πολύ διαφορετικό να βλέπουμε μια ανάρτηση φωτογραφίας του πατέρα μας. Αν αναρτούσαν μια φωτογραφία του δικού σας πατέρα, ο οποίος ποτέ δεν απασχόλησε τα φώτα της δημοσιότητας με χλευαστικά σχόλια, θα σας άφηνε αδιάφορη; διερωτήθηκε η Υπουργός. Αν αύριο αναρτούσαν τα παιδιά σας;».«Υπάρχουν κάποια όρια. Εγώ έκανα μια καταγγελία υπό την ιδιότητά μου ως πολίτης», είπε.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη η δημοσιογράφος Ελένη Βρεττού λέγοντας ότι «υπάρχουν κάποια όρια. Υπάρχουν οπωσδήποτε κάποια όρια. Εγώ και κάποιοι άλλοι πολίτες είμαστε υπέρ αυτού που λέτε, ότι ναι πρέπει να έχουμε κουλτούρα, ευγένεια. Δεν πρόκειται όμως για εμένα, αλλά για εσάς, που είστε πολιτικός».
Υπό την ιδιότητα μου ως πολίτης, συνέχισε η Υπουργός έκανα την εν λόγω καταγγελία.

«Είναι πάρα πολλοί οι πολιτικοί που κάνουν παρόμοιας φύσης καταγγελίες. Δεν εξάσκησα καμιά πίεση και ούτε έχω εμπλακεί στη διερεύνηση που ακολούθησε μετά. Η Αστυνομία ακολούθησε τις διαδικασίες που ακολουθεί κάθε φορά», συνέχισε. 

Η δημοσιογράφος είπε ότι η ίδια έψαξε το θέμα και εντόπισε ότι από τις αρχές του Δεκέμβρη έγινε η καταγγελία και παρήλθαν 3 βδομάδες μέχρι να ενεργήσει η Αστυνομία.

«Μου προκαλεί μεγάλη πικρία που κι άλλα άτομα ακολούθησαν την ίδια διαδικασία δεν προκλήθηκε θόρυβος και κατακραυγή σε αντίθεση με την δική μου υπόθεση. Η προστασία της οικογένειας θα έπρεπε να είναι απόλυτη μακριά από κομματικά συνθήματα. Επίσης, πολλοί με κατακρίνουν ότι έχω κάνει παράπονο για τον λογαριασμό παρωδία. Ο λογαριασμός υπήρχε καιρό πριν. Εγώ το παράπονο το υπέβαλα όταν αναρτήθηκε φωτογραφία του πατέρα μου το οποίο θεωρώ κάτι ιερό. Κάτι που οφείλω να το προστατεύσω. Την οικογένειά μου θα την προστατεύσω και νομίζω ότι συμφωνεί μαζί μου ο κάθε πολίτης της Δημοκρατίας», κατέληξε η Υπουργός.

Κληθείσα να απαντήσει στο αν είχε πιο μακρά εμπειρία στον χώρο της πολιτικής, αν θα προσπερνούσε το θέμα, η κ.Γιολίτη είπε ότι «δεν είμαι σίγουρη ότι θα το αντιμετώπιζα διαφορετικά. Πιστεύω ότι θα έκανα παράπονο στην Αστυνομία επειδή πρόκειται όχι για μια δική μου ανάρτηση, αλλά του πατέρα μου, τον οποίο όφειλα να προστατεύσω. Θα δείτε ότι η εν λόγω ανάρτηση κατέβηκε μετά από καιρό. Άρα είχε κάποιο αποτέλεσμα το παράπονο. Σίγουρα δεν με ευχαριστεί ότι μπήκε η Αστυνομία στο σπίτι ενός συμπολίτη μας και προκλήθηκε ταλαιπωρία. Λυπούμαι που προκλήθηκε αυτή η ταλαιπωρία, είτε μπήκαν είτε δεν μπήκαν στο σωστό σπίτι. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν επιθυμώ να το προχωρήσω», είπε.

Η Υπουργός επανέλαβε ότι δεν γνωρίζει αν μπήκαν ή όχι στο σωστό σπίτι και πρόσθεσε ότι προκλήθηκε ταλαιπωρία. Κληθείσα να απαντήσει στο αν τότε πρέπει να αλλάξει η διαδικασία που γίνονται έρευνες για τέτοιου είδους καταγγελίες (σ.σ διαδικτυακού περιεχομένου), η Υπουργός είπε «πεδίον δόξης» αφού το εν λόγω θέμα θα συζητηθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα. Με γνώμονα όπως πρόσθεσε και το γεγονός ότι πάρα πολλοί βουλευτές και βουλεύτριες υποβάλλουν παρόμοιας φύσης παράπονα, τότε θα μπορέσουμε να συζητήσουμε μήπως μπορεί να ακολουθηθεί μια άλλη διαδικασία, είπε καταληκτικά.

Σε επικοινωνία του SigmaLive με την Υπουργό, διευκρινίστηκε ότι κακώς λέγεται ότι η ίδια τα βάζει με την Αστυνομία. Η Αστυνομία υπογράμμισε η Υπουργός τη δουλειά της την έκανε. Επεσήμανε ωστόσο ότι αν η Βουλή επιθυμεί να αλλάξει τη διαδικασία που ακολουθείται, πεδίον δόξης λαμπρόν.