Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συγκάλεσε για αύριο Δευτέρα σύσκεψη με την επιδημιολογική συμβουλευτική ομάδα, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας, μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν σημειωθεί, για αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας και λήψη σχετικών αποφάσεων.

 

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συγκάλεσε για αύριο, 9 Νοεμβρίου, στις 7μμ, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψη με την επιδημιολογική συμβουλευτική ομάδα, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας, για αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας και λήψη σχετικών αποφάσεων μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν σημειωθεί.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι έντονη ανησυχία επικρατεί τόσο από τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων όσο και από την προέλευσή τους. Το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων το Σάββατο (7/11) συνοδεύτηκε από την επιβεβαίωση ότι ο ιός διασπείρεται σε χώρους εργασίας, γεγονός που σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας καταδεικνύει πλημμελή εφαρμογή των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων και σε αρκετές περιπτώσεις φανερώνει την παραβίαση των μέτρων προστασίας.

Συγκεκριμένα, σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές όταν μετά από ενημέρωση που έλαβε η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας από συμβαλλόμενο ιδιωτικό εργαστήριο, το οποίο πραγματοποίησε εργαστηριακό έλεγχο στο προσωπικό Σφαγείου της Επαρχίας Λευκωσίας, από σύνολο 146 δείγματα που λήφθηκαν, εντοπίστηκαν 92 περιστατικά COVID-19.

Για άκρως ανησυχητικά γεγονότα, έκανε λόγο ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε συνέχεια του εντοπισμού συρροής κρουσμάτων σε Σφαγείο της Επαρχίας Λευκωσίας, ενώ λέει ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες έχει προκληθεί η μεγάλη επιμόλυνση στο συγκεκριμένο σφαγείο αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης.

Διαβάστε ακόμη: 

Επανήλθε το φαινόμενο των πολλών κρουσμάτων σε χώρους εργασίας

Ένας νέος θάνατος και 314 κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

92 κρούσματα σε σφαγείο στη Λευκωσία – Η ανακοίνωση του Υπ. Υγείας