«Πόλεμος» ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με αφορμή τη διαμαρτυρία έξω από το Κυπριακό Κέντρο για τη Χερσαία και Θαλάσσια Ασφάλεια και την Ασφάλεια Λιμένων (CyCLOPS) στη Λάρνακα.

Η ανακοίνωση του Βουλευτή Χάρη Γεωργιάδη για διαμαρτυρία ΑΚΕΛ

Η χθεσινή διαμαρτυρία του ΑΚΕΛ -και των παραρτημάτων του- έξω από το Κυπριακό Κέντρο για τη Χερσαία και Θαλάσσια Ασφάλεια και την Ασφάλεια Λιμένων (CyCLOPS) στη Λάρνακα, θα ήταν γραφική, αν δεν ήταν υπονομευτική για τα συμφέροντα της χώρας μας.

Δυστυχώς, κάτω από τον επίπλαστο εκσυγχρονισμό και προοδευτισμό, το ΑΚΕΛ αδυνατεί να ερμηνεύσει σωστά τους συσχετισμούς στη σημερινή εποχή και παραμένει δέσμιο σε ψυχροπολεμικές εμμονές απέναντι στη Δύση.

Σε μια περίοδο που η Κυπριακή Δημοκρατία χρειάζεται ισχυρές, αξιόπιστες και επωφελείς συμμαχίες, το ΑΚΕΛ αποτελεί θλιβερή παραφωνία. Ούτε και είναι υποβοηθητικές τέτοιες προσεγγίσεις στις προσπάθειες αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας και επανένωσης της πατρίδας μας.

Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι έξω από το κέντρο βρέθηκε ολόκληρη η ηγετική πυραμίδα του ΑΚΕΛ. Μέλη της οποίας θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν ποια είναι η πραγματική τους θέση; Μέσα στο CYCLOPS ως επίσημοι προσκεκλημένοι και συμμετέχοντες στα εγκαίνια ή έξω από αυτό, ως διαμαρτυρόμενοι που φωνάζουν «Έξω οι ΗΠΑ»; Γιατί και η δημαγωγία έχει τα όριά της.

Απάντηση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμά στον ΔΗΣΥ

Ο κ. Χάρης Γεωργιάδης του ΔΗΣΥ επιχειρεί να δώσει μαθήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά ούτε τα fake news δεν μπορεί να ξεχωρίσει. Επί της ουσίας όμως, τόσο η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη όσο και ο ΔΗΣΥ διαφημίζουν ως εξωτερική πολιτική την υποτακτικότητα και το παιχνίδι με τη φωτιά της στρατιωτικοποίησης.

Για αυτό ας αντιληφθούν:

-        Η παραχώρηση στρατιωτικής βάσης στις ΗΠΑ δεν είναι «γεωπολιτική αναβάθμιση». Είναι νέος μαγνήτης κινδύνων κι απειλών για την ασφάλεια της χώρας.

-        Το να αποφασίζει η Ουάσινγκτον ποιοι θα είναι οι εχθροί και ποιοι οι σύμμαχοι της Κύπρου (βλ. νόμος Μενέντεζ-Ρούμπιο) δεν είναι «επωφελής συμμαχία». Είναι απομόνωση της χώρας από κράτη που θα ξαναχρειαστούμε.

-        Η ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου δεν είναι εμβριθής στρατηγική. Είναι ιδεοληψία της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Είναι μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο ξένων δυνάμεων και ακύρωση του του ρόλου της πατρίδας μας ως γέφυρα ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Βέβαια, όταν ο κ. Γεωργιάδης με μια μερίδα της παράταξής του θεωρούν την αποδοχή της διχοτόμησης της πατρίδας μας ως «νέο ρεαλισμό», θα μπορέσουν άραγε να αντιληφθούν τι είναι εξωτερική πολιτική αρχών που υπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας μας;

Διαβάστε επίσης: Πορεία διαμαρτυρίας στη Λάρνακα για τερματισμό στρατιωτικής συνεργασίας με ΗΠΑ