Στο έβδομο επεισόδιο της σειράς TSOYROYLLIS «Uncensored» στο PoditCy, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ανοίγει τα χαρτιά του και μιλάει για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά μετά την αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική δράση και σκιαγραφεί τις τρέχουσες σχέσεις του με τον ΔΗΣΥ και την Πρόεδρο του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου. Επιπλέον, αναφέρεται στην επαναπροσέγγισή του με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και εκφράζει την απογοήτευση και την πικρία του για τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.
Ο Νίκος Αναστασιάδης κάνει έναν απολογισμό της δεκαετούς διακυβέρνησής του, καταγράφοντας τις προκλήσεις που αντιμετώπισε, τα επιτεύγματα που παρέδωσε, αλλά και τα λάθη που αναγνωρίζει ότι έκανε. Αναφερόμενος στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, επιμένει ότι όλες οι διαδικασίες ακολουθήθηκαν σύμφωνα με τη νομοθεσία, επιρρίπτοντας ευθύνες σε εκείνους που καταχράστηκαν το πρόγραμμα. Ο ίδιος χαρακτηρίζει «λάθος κρίση» το ταξίδι του στις Σεϋχέλλες και καταγγέλλει ότι έγιναν προσπάθειες να πληγεί η φήμη του μέσω της υπόθεσης του Σαουδάραβα επενδυτή.
Παραδέχεται ότι η διακυβέρνησή του έχει στιγματιστεί από κατηγορίες για διαφθορά, τις οποίες αποδίδει στον λαϊκισμό που επικράτησε στη δημόσια συζήτηση. Υπογραμμίζει ότι το έργο της δεκαετίας του αφέθηκε ανυπεράσπιστο, επισημαίνοντας πως δεν πρέπει να επισκιάζεται από ένα «μολυσμένο πρόγραμμα», αναφερόμενος στο επενδυτικό σχέδιο.
Στο ζήτημα του Κυπριακού, ο Αναστασιάδης αναλύει διεξοδικά όσα συνέβησαν στο Κραν Μοντάνα, απαντώντας στην ερώτηση αν είχε τη δυνατότητα να λύσει το ζήτημα και αν τελικά απέτυχε να το κάνει. Επιπλέον, αναφέρεται στο βιβλίο που γράφει, το οποίο αποσκοπεί να αντικρούσει τους «συκοφαντικούς ισχυρισμούς» του Μακάριου Δρουσιώτη, εξηγώντας πώς ο στενός του συνεργάτης μετατράπηκε σε έναν από τους πιο έντονους επικριτές του.
Μέσα από αυτή τη συζήτηση, ο τέως Πρόεδρος επιχειρεί να δώσει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα και να αναδείξει τις θέσεις του απέναντι στις πολεμικές κριτικές που έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια.