Η επόμενη περίοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα πρέπει η πλευρά μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτική, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Κυριάκος Τσιμίλλης μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ανέφερε ότι έγινε μια περιεκτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το άτυπο δείπνο της Νέας Υόρκης και ότι η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη. Ο Τ/κ ηγέτης, ανέφερε, ήταν αρνητικός εφ' όλης της ύλης στη διάρκεια του δείπνου στη Νέα Υόρκη ενώ, όπως είπε, δεν φάνηκε να υποστηρίζει ο ίδιος ο ΓΓ του ΟΗΕ με την απαραίτητη σαφήνεια τις αποφάσεις των ΗΕ, παραπέμποντας στη γεφύρωση του χάσματος.

Επίσης, είπε ότι στο τραπέζι του άτυπου δείπνου τέθηκε και το θέμα του σφετερισμού ε/κ περιουσιών και η τουρκική απαίτηση να σταματήσει η νομική διαδικασία. Πολύ ορθά, ανέφερε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων αφού η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Ο κ. Τσιμίλλης ανέφερε ότι πρέπει με κάθε τρόπο «να στηρίξουμε τους Τ/κ που αντιτίθενται στον σφετερισμό».

Για τα οδοφράγματα, είπε ότι το άνοιγμα δεν αποτελεί βήμα προς λύση, διευκολύνει την καθημερινότητα αλλά σημείωσε την ιδιαίτερη άρνηση της τ/κ πλευρά για το άνοιγμα των Κοκκίνων.

Η επόμενη περίοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα πρέπει η πλευρά μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτική για αποτροπή των όποιων πιθανών αρνητικών επιπτώσεων -που θα μας μείνουν, γιατί υπάρχει αυτός ο κίνδυνος-, πρόσθεσε.

Τέλος, σημείωσε ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο με το οποίο πρέπει να είναι σύμφωνη η λύση.

Πηγή: ΚΥΠΕ