Τη στήριξη του ΔΗΣΥ σε κάθε πρωτοβουλία και δη στις ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επανέναρξή των διαπραγματεύσεων με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο εξέφρασε η Πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. 

 

Είπε ότι είχε την ευκαιρία και χθες στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο αλλά και σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο να ενημερωθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και επανέλαβε και σήμερα "τη στήριξή μας σε κάθε πρωτοβουλία και δη στις ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επανέναρξή των διαπραγματεύσεων με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο". 

Ανέφερε ότι ο απόηχος της συνάντησης των ηγετών μετά και από ενέργειες της δικής μας πλευράς σημειώνεται και καταγράφεται ως θετικός και τώρα εργαζόμαστε στην προετοιμασία με στόχο να προχωρήσει η διαδικασία. Ο στόχος, είπε, είναι ένας και κοινός, δηλαδή η λύση του προβλήματος.

"Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει όλοι να ενώσουμε δυνάμεις και να βάλουμε πάνω από όλα το καλό της πατρίδας μας. Εμείς τουλάχιστον αυτή την πορεία σας διαβεβαιώ ότι θα ακολουθήσουμε. Βρίσκομαι σε διαρκή συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως επίσης και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας αλλά και με την πολιτική μας ομάδα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα". 

Η κα. Δημητρίου είπε ότι αναχωρεί σε λίγο για τη Σύνοδο της Κριμαίας που θα γίνει στη Λετονία όπου και εκεί θα έχει επαφές και θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει και για το Κυπριακό και με την επιστροφή της θα ενημερώσει τον Πρόεδρο.