Την ανησυχία του εκφράζει το Κίνημα Οικολόγων μέσα από ανακοίνωση του για το περιστατικό νεκρών ψαριών στο Πάρκο Αθαλάσσας, κάνοντας έκκληση για λύσεις.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται παρόμοιο περιστατικό, γεγονός που υποδεικνύει σοβαρά προβλήματα είτε στη διαχείριση των υδάτων είτε στην προστασία του οικοσυστήματος της περιοχής».

Διαβάστε επίσης: Υπ.Γεωργίας:Έρευνες για νεκρά ψάρια στη Λίμνη Αθαλάσσας– Έχουν ληφθεί δείγματα

Αυτούσια η ανακοίνωση

Με ανησυχία και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις πρόσφατες εξελίξεις στο Πάρκο Αθαλάσσας, όπου για άλλη μια φορά βρέθηκαν νεκρά ψάρια στα νερά του πάρκου. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται παρόμοιο περιστατικό, γεγονός που υποδεικνύει σοβαρά προβλήματα είτε στη διαχείριση των υδάτων είτε στην προστασία του οικοσυστήματος της περιοχής.

Η Ομάδα Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών ζητά την άμεση διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν σε αυτό το απαράδεκτο γεγονός. Χρειάζεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των υδάτων και στις συνθήκες που επικρατούν στο Πάρκο Αθαλάσσας, προκειμένου να προστατευθεί η χλωρίδα και η πανίδα του χώρου, και να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Γραπτή δήλωση της συντονίστριας της Ομάδας Δράσης για τα Ζώα, κ. Ανθής Μουζούρη:

«Το θλιβερό περιστατικό με τα νεκρά ψάρια στο Πάρκο Αθαλάσσας μας προβληματίζει βαθιά. Αναμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγονται, ώστε να εντοπιστούν οι ακριβείς αιτίες. Παράλληλα, είναι σημαντικό να υπάρξει άμεσος σχεδιασμός προληπτικών μέτρων και προτάσεων για την προστασία του πάρκου και της πανίδας του. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, και θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην εξεύρεση μόνιμων και βιώσιμων λύσεων».

Η προστασία της βιοποικιλότητας του τόπου μας είναι ευθύνη όλων μας, και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση, ώστε το Πάρκο Αθαλάσσας να παραμείνει ένας ασφαλής χώρος για όλα τα είδη που ζουν εκεί.