Η αδυναμία του συστήματος να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα φαίνεται να προβληματίζει έντονα τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα.

Μιλώντας στο unCensored και στον Χρύσανθο Τσουρούλλη, ο Σάββας Αγγελίδης δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένος, από την αντιμετώπιση του δίδοντας έμφαση στην ανάγκη νομοθετημάτων, όπως αυτό της δυνατότητας παρακολούθησης.

Για το οργανωμένο έγκλημα, ανέφερε ότι «Βλέπουμε, φαινόμενα είτε εκτός των φυλακών, είτε μέσα από τις φυλακές ότι κάποιοι συνεχίζουν σαν να μην συμβαίνει κάτι και συνεχίζουν απρόσκοπτα, δυστυχώς, την εγκληματική τους δράση».

Όταν ρωτήθηκε εάν «δέχεται να είμαστε ένα κράτος, στο οποίο νιώθει άνετα ο υπόκοσμος να απειλεί τον Γενικό ή τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα», απάντησε ότι «εγώ δεν δέχομαι άνετα ο δικηγόρος της Νομικής Υπηρεσίας, ο οποίος εκπροσωπεί τη Δημοκρατία και προωθεί σοβαρότατες υποθέσεις, να απειλείται».

Όσον αφορά στις αδυναμίες της αστυνομίας, δήλωσε ότι αναπτύσσεται ο τρόπος διάπραξης αδικημάτων αλλά η Αστυνομία μένει πίσω.

Αναφέρθηκε δε, στις υποθέσεις εναντίον του για σύγκρουση συμφέροντος, που ήταν ενώπιον της Αρχής κατά της διαφθοράς, κάνοντας λόγο για γελοία γεγονότα. «Υπήρχε μία εκστρατεία από κάποιους ανώνυμους, προφανώς επηρεάζονταν τα συμφέροντα τους από αποφάσεις, που έχουμε λάβει, σαν Νομική Υπηρεσία, αλλά εκείνοι έκαναν τη δουλειά τους. Έχει και επώνυμους, που κάναν την δουλειά τους. Ασχολούμαι και με τα ποινικά, ασχολούμαι και με σοβαρές υποθέσεις, που αφορούν το αστικό δίκαιο και το διοικητικό δίκαιο και τις δημόσιες συμβάσεις».

Τόνισε παράλληλα ότι δεν υπάρχει κάλυψη στις υποθέσεις χρυσών διαβατηρίων. Ορισμένοι, αναφέρει, εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ίδιο το πρόγραμμα ισοδυναμεί με διαφθορά.

Όταν ο Χρύσανθος Τσουρούλλης του ανέφερε ότι «μ αυτά, που ακούω, ίσως να δίνετε την ευχέρεια σε κάποιους να πουν ότι είστε διορισμένος στη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα για να προστατέψετε αυτόν , που σας διόρισε, τον Νίκο Αναστασιάδη», απάντησε ότι «δεν μπορώ, απλά και ωραία, αλλά αυτό μάθαμε να κάνουμε στην Κύπρο. Μάθαμε να βάλουμε ταμπέλες ότι διορίστηκε για αυτό το σκοπό». 

Δήλωσε δε, δικαιωμένος από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την απόλυση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη. «Καταχωρήθηκε η αίτηση, έβγαλε ανακοίνωση, δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα ότι είναι έτοιμος γι αυτή τη διαδικασία, έχει εμπιστοσύνη στους αδέκαστους δικαστές και ότι με το τέλος της διαδικασίας θα επέλθει κάθαρση. Τι άλλαξε και αμέσως μετά η πρώτη του δήλωση ήταν ότι ήταν μια προειλημμένη απόφαση δικαστηρίου. Κατανοούμε αυτό το πράγμα; Προειλημμένη απόφαση δικαστηρίου! Τι άλλο να σας πω…». 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Σάββα Αγγελίδη στο Tsouroullis UnCensored

Διαβάστε επίσης: Uncensored: Ο Χρύσανθος Τσουρούλλης υποδέχεται τον Σάββα Αγγελίδη