Ξεκίνησε λίγο πριν το μεσημέρι η 11η Σύνοδος Κορυφής Μεσογειακών Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (MED9) που φιλοξενείται στο Minthis Resort στην Πάφο, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να υποδέχεται τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και λίγο μετά τον Βασιλιά του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β΄ Αλ-Χουσεΐν και τον διάδοχο του θρόνου, Χουσεΐν μπιν Αμπντάλα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει λίγο μετά το μεσημέρι αρχικά διμερή συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας, ενώ αργότερα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα υποδεχθεί και τους υπόλοιπους αρχηγούς κρατών.

Σύμφωνα και με ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στη Σύνοδο, η οποία τελεί υπό την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα πάρουν μέρος ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sánchez Pérez-Castejón, η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giorgia Meloni, ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenković, ο Πρωθυπουργός της Μάλτας, Robert Abela, ο Πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Robert Golob και ο Υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, Paulo Rangel.

Η υποδοχή του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα 

Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ Κύπρου Ιορδανίας Ιταλίας και Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν.

Το γεύμα εργασίας θα έχει ως κύριο θέμα τις σχέσεις Ιορδανίας – ΕΕ. Νωρίς το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύνοδος εργασίας με θέμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ενώ πριν το τέλος της συνόδου θα πραγματοποιηθεί Δημοσιογραφική Διάσκεψη των MED9. 

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό

Πάνω από 150 λειτουργοί Τύπου επί ποδός

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας μαζί με τον ΠτΔ 

Ο ΠτΔ υποδέχθηκε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η θερμή υποδοχή της Πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι από τον Νίκο Χριστοδουλίδη

H υποδοχή στον Εμανουέλ Μακρόν

Ο Πρωθυπουργός της Μάλτας

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας 

Διαβάστε ακόμη

Στην Πάφο η MED9: Η ατζέντα της Συνόδου

Σε γνωστή ψαροταβέρνα της Πάφου το δείπνο Νίκου – Ούρσουλας