Η εκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας προς την Κυπριακή Δημοκρατία και ανοίγει νέες προοπτικές για τη συμβολή της Κύπρου στην περαιτέρω προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΗΠΑ ο κ. Καρογιάν αναφέρει ότι «πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που μας ικανοποιεί αφού αναβαθμίζεται ο ρόλος και ενισχύεται το διπλωματικό αποτύπωμα της χώρας μας διεθνώς, δημιουργώντας παράλληλα θετικές πολιτικές προοπτικές για το Κυπριακό». 

Ως μέλος του Συμβουλίου, προσθέτει, «η Κύπρος μπορεί να αξιοποιήσει τη θέση της για να φέρει στο προσκήνιο την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο νησί εξαιτίας της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής και να διεκδικήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στα ζητήματα αυτά».

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ συγχαίρει θερμά όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία και ευχόμαστε στην Κύπρο καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο που αναλαμβάνει.