Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί κυπριακή αποστολή με αρχηγό την Αννίτα Δημητρίου. 

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μεταξύ 8 και 13 Οκτωβρίου 2024, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου  κ. Zhao Leji. H Πρόεδρος της Βουλής ηγείται υψηλόβαθμης διακομματικής αντιπροσωπίας, αποτελούμενης από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Στέφανο Στεφάνου, τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλα Παπαδόπουλο και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νίκο Τορναρίτη. 

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Luo Wenzhi, Αντιπρόεδρο του τοπικού Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της πόλης Shenzen, μιας από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στον κόσμο, οικονομικό κέντρο της νότιας Κίνας και ενός από τα πλέον πολυσύχναστα λιμάνια παγκοσμίως.

Όπως αναφέρει η Πρόεδρος της Βουλής, συζητήθηκαν ζήτηματα οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων, δεδομένου και ότι η πόλη Shenzen κατάφερε μέσα σε μόλις 40 χρόνια να αποτελέσει ένα φανταστικό μοντέλο ανάπτυξης με αποτελέσματα από τα οποία μπορούμε να παραδειγματιστούμε.  

Επισημάνθηκαν οι άριστες σχέσεις Κύπρου-Κίνας με βούληση για περαιτέρω ενίσχυσή τους. 

Σημειώηθηκε η σημασία της διακοινοβουλευτικής διπλωματίας, καθώς και τον κρίσιμο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα κοινοβούλια στην ανάπτυξη των χωρών τους, με ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό πρόβλημα και τις ανησυχητικές εξελίξεις στην περιοχή μας. 

Αναφέραμε ότι όταν υπάρχει όραμα, θέληση και στρατηγική, μπορούν να γίνουν πολλά για τους λαούς μας, καταλήγει η Αννίτα Δημητρίου.