Είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης τα θέματα παιδείας και υγείας, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνάντησή του με την Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών, χαρακτηρίζοντας ως «απαράδεκτο» το περιστατικό βίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

 

Είπε ακόμη ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό αλλά ότι στον τομέα της υγείας και παιδείας πρέπει να εξαντλείται κάθε περιθώριο.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο το Γενικό Γραμματέα και μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας.

Στα αρχικά του σχόλια, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στα θέματα υγείας και παιδείας.

«Ως κράτος έχουμε ευθύνη να προσφέρουμε σε όλους τους πολίτες τις ίδιες ευκαιρίες, όπου κι αν βρίσκονται», ανέφερε.

Σημείωσε ότι στον τομέα της υγείας, οι νοσηλευτές είναι «ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια αυτής της προσπάθειας».

«Ξέρω καλά τις προκλήσεις, τα προβλήματα», είπε, σημειώνοντας ότι ήταν «απαράδεκτο» το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για τέτοιου είδους συμπεριφορά», είπε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ακόμη ότι «είμαστε τυχεροί που έχουμε το Γενικό Σύστημα Υγείας στη χώρα μας», προσθέτοντας, «έχει προβλήματα, έχει προκλήσεις, είμαστε εδώ για να τις αντιμετωπίσουμε».

Αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για να ενθαρρυνθούν οι νέοι να ακολουθήσουν επαγγελματικά τον κλάδο της νοσηλευτικής και στις αποφάσεις σχετικά με τη μισθολογική αναβάθμιση του κλάδου.

Είπε ακόμη ότι «το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό δεν μπορεί κανένας μας να το αμφισβητήσει. Ειδικότερα όμως στον τομέα της υγείας και παιδείας θεωρώ ότι πρέπει να εξαντλούμε κάθε περιθώριο».

Κλείνοντας, είπε ότι από πλευράς Κυβέρνησης η προσέγγιση στα θέματα παιδείας και υγείας «είναι υψίστης σημασίας, είναι προτεραιότητα, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι και η συνάντηση και συζήτηση σήμερα».

Η συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ