Εχουμε στοχευμένη κοινωνική πολιτική για αντιμετώπιση της ακρίβειας, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, απαντώντας και στα αιτήματα των συνταξιούχων, που διαδήλωσαν χθες έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

 

«Από την αρχή της διακυβέρνησής μας αυτούς τους 19 μήνες κατ' επανάληψιν έχουμε, μέσα από συγκεκριμένες στοχευμένες αποφάσεις της Κυβέρνησης, αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο θέμα (της ακρίβειας)», είπε ο Πρόεδρος, προσερχόμενος στο Επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «1974-2024: Πενήντα χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο», που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

«Βλέπω, ακούω και μελετώ προσεκτικά τα αιτήματα των συνταξιούχων και των πολυτέκνων και των μονογονιών», σημείωσε.

Τόνισε περαιτέρω πως οι αποφάσεις της Κυβέρνησης είναι πάντοτε στοχευμένες, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις των συγκεκριμένων ομάδων.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και στο αίτημα, το οποίο η Κυβέρνηση εξετάζει, σε σχέση με το 12% στις αποκοπές στο θέμα των συντάξεων.

«Ξέρετε, είναι καλό να δούμε και ποιος αποφάσισε αυτή την αποκοπή 12% των συντάξεων για διακοπή, γιατί ακούω και κάποιες δηλώσεις, οι οποίες πρέπει να γνωρίζουμε και ποιοι έλαβαν αυτές τις αποφάσεις. Επαναλαμβάνω, η Κυβέρνηση μέσα από μια υπεύθυνη, δημοσιονομική πολιτική που αποδεικνύεται και μέσα από τις συνεχείς αναβαθμίσεις, (που) μας επιτρέπει να έχουμε στοχευμένη κοινωνική πολιτική», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ