Η Βουλή αναγνωρίζει ότι η διαφορετικότητα της δυσλεξίας κρύβει μεγάλη δύναμη γι’ αυτό και στηρίζει κάθε προσπάθεια για έγκαιρη διάγνωση και παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών που δίνουν στα άτομα με δυσλεξία τα εργαλεία να αναπτύξουν τις δυνατότητες, τα χαρίσματα και τα ταλέντα τους, όπως ήδη πράττουν πολλοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες, επιστήμονες και επιχειρηματίες ανά τον κόσμο, ανέφερε η Πρόεδρος του Σώματος, Αννίτα Δημητρίου.

Σε προ ημερησίας διατάξεως αναφορά στην Ολομέλεια, με αφορμή την 8η Οκτωβρίου, που έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Δυσλεξίας ως η Παγκόσμια Ημέρα Δυσλεξίας, η κ. Δημητρίου είπε ότι η δυσλεξία είναι μία νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τον γραπτό λόγο και ως εκ τούτου τα δυσλεκτικά άτομα μπορεί να παρουσιάζουν δυσκολίες στην ανάγνωση, την ορθογραφία και την αποκωδικοποίηση της γλώσσας, γεγονός που καθιστά την καθημερινότητά τους, ειδικά στη σχολική πραγματικότητα, αρκετά δύσκολη. 

Η διαφορετικότητα αυτή όμως, σημείωσε, δεν είναι αντανάκλαση της νοημοσύνης του ατόμου, απλώς μια αντανάκλαση της διαφορετικότητας με την οποία επεξεργάζονται τον κόσμο μας.

Διαβάστε επίσης: ΠτΒ: Στόχος μας η Κύπρος να αποτελέσει πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας