Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός για την 64η επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.

Όπως αναφέρει, «χρέος μας αταλάντευτο απέναντι στην ίδια μας την ιστορία αποτελεί η συνέχιση των προσπαθειών μας σε όλα τα επίπεδα, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, για την επανένωση της πατρίδας μας και την απαλλαγή μας από την τουρκική κατοχή».

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Η 1η Οκτωβρίου 2024 σηματοδοτεί την 64η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία αναμφίβολα ήταν επακόλουθο της πατριωτικής αυταπάρνησης και αποφασιστικότητας του λαού μας.

Αποτίουμε με την ευκαιρία αυτή και τον οφειλόμενο φόρο τιμής προς τους αγωνιστές του 1955-59 καθώς και προς όλους εκείνους που προασπίστηκαν την Κυπριακή Δημοκρατία το 1963-64 και το 1974.

Χρέος μας αταλάντευτο απέναντι στην ίδια μας την ιστορία αποτελεί η συνέχιση των προσπαθειών μας σε όλα τα επίπεδα, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, για την επανένωση της πατρίδας μας και την απαλλαγή μας από την τουρκική κατοχή.

Επιβάλλεται, μέσα σε συνθήκες ενότητας να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε την απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών και τη δημιουργία μιας χώρας όπου όλοι οι πολίτες της θα χαίρουν των δικαιωμάτων και των συνθηκών ασφάλειας, ειρήνης και δημοκρατίας.

Ταγμένοι από την ιστορία μας, καταθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις, με την ευχή σύντομα αυτός ο διακαής στόχος όλων μας να γίνει πραγματικότητα. 

Αυτό οφείλουμε συλλογικά να πράξουμε. Τούτο οφείλουμε σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα αλλά και σε όσους θα ζήσουν εδώ, μετά από εμάς.