Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης με ανάρτηση του στο X ξεκαθάρισε ότι η Πρώτη Κυρία, δεν έχει αιτηθεί εκπαιδευτικό ή άλλο επίδομα από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του συζύγου της στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αυτούσια η ανάρτηση 

Η κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, Πληρεξούσιος Υπουργός, η οποία εντάχθηκε στη Διπλωματική Υπηρεσία της ΚΔ το 1999, δεν έχει αιτηθεί εκπαιδευτικό ή άλλο επίδομα από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του συζύγου της, Προέδρου Χριστοδουλίδη, στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Για την περίοδο Μαρτίου 2023-Ιουνίου 2023 επέστρεψε στην Δημοκρατία το αναλογούν μέρος της επιδότησης των διδάκτρων και έγινε επί τούτου σχετική ενημέρωση των ΜΜΕ και στο παρελθόν. 

Διευκρινίζεται δε ότι το εκπαιδευτικό επίδομα αφορά πληρωμή μέρους των διδάκτρων ιδιωτικών σχολείων που φοιτούν παιδιά διπλωματών στην Κύπρο ή στο εξωτερικό και όχι για πλήρη κάλυψη. Εγκρίνεται ή απορρίπτεται από τον ΓΔ του ΥΠΕΞ σε ετήσια βάση, μόνον εφόσον ο διπλωμάτης έχει αιτηθεί. Η κα Καρσερά από τον Μάρτιο του 2023 δεν υπέβαλε τέτοιο αίτημα.