Σε συνεδρία του Γενικού Συμβουλίου του ΕΤΕΚ παρευρέθηκε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου το οποίο συζήτησε την ενεργειακή στρατηγική για μείωση της τιμής της ενέργειας, την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και τις προσπάθειες για μια κοινωνικά δίκαιη πράσινη μετάβαση, το έργο Great Sea Interconnector, την έλευση Φυσικού Αερίου, το έργο FSRU και τις σκέψεις για αποχαρακτηρισμό της αγοράς ΦΑ ως αναδυόμενης.

'Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΤΕΚ, ο Υπουργός, παρουσίασε την στρατηγική του Υπουργείου του στα σημαντικά θέματα, με έμφαση στις τελευταίες θετικές εξελίξεις αναφορικά με το έργο Great Sea Interconnector και τον ρόλο που μελλοντικά θα διαδραματίσει στην ανάδειξη της χώρας ως ενεργειακός κόμβος.

Αναφέρθηκε και στους μελλοντικούς σχεδιασμούς σε σχέση με την πράσινη μετάβαση και το ρόλο που θα έχουν οι ΑΠΕ, η αποθήκευση, η ηλεκτρική διασύνδεση και η φθίνουσα συμβατική παραγωγή καθώς και τις εξελίξεις στο σχέδιο 'Φωτοβολταϊκά για Όλους'.

Ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντής είπε ότι η εξεύρεση τρόπων για μείωση των υψηλών τιμών ενέργειας και η διόρθωση των στρεβλώσεων που δημιουργήθηκαν στον τομέα, αποτελεί πολύ σημαντική προτεραιότητα για το Επιμελητήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντή, δεν έχουν ξεπεραστεί όλες οι δυσκολίες αλλά φαίνεται να είμαστε σε καλό δρόμο και απαιτείται να είμαστε πιο προσεκτικοί στη διαχείριση ζητημάτων.