Ανακοίνωση εξέδωσε το ΕΛΑΜ για το θέμα της πειθαρχικής δίωξης του Νίκου Λοϊζίδη.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση: 

Ο συνδικαλισμός, μέσα στα πλαίσια του νόμου και των κανονισμών της εκάστης υπηρεσίας, είναι και θεμιτός και χρήσιμος. Ειδικότερα σε Υπηρεσίες όπως η Αστυνομία Κύπρου, που τα μέλη της Αστυνομίας αντιμετωπίζουν καθημερινές προκλήσεις και κινδύνους. Αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος των συνδικαλιστών, να καταγράφουν τα κακώς κείμενα και να προσπαθούν να τα βελτιώσουν.

Η Αστυνομία, είναι παραδεκτό ότι αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων και γι’ αυτό χρειάζεται στήριξη και ενίσχυση για την αντιμετώπιση του πολυσχιδές της ρόλου.

Ως ΕΛΑΜ, αντιλαμβανόμενοι τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Σώμα, έχουμε στηρίξει όποια νομοθετική πρωτοβουλία ενισχύει τις δυνατότητες του και προστατεύει τους Αστυνομικούς της πρώτης γραμμής.

Συνεπώς, χρειάζεται προσοχή και αυτοσυγκράτηση από όλους ώστε να αποφύγουμε εμβάθυνση της εσωστρέφειας και περαιτέρω συγκρούσεις στο εσωτερικό της Αστυνομίας, κάτι που θα αποτελέσει τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία της Αστυνομίας. Γι’ αυτό το λόγο, οι όποιες διαφορές θα πρέπει να λυθούν μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο και όχι μέσα από δημόσιες ή μη διαμάχες.

Διαβάστε επίσης: ΕΔΕΚ: Απαράδεκτη η πειθαρχική δίωξη αστυνομικών – συνδικαλιστών