Αποδεκτό έγινε από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Καλεσμένοι στο Μεσημέρι και Κάτι ο νομικός Σίμος Αγγελίδης και ο πρώην πρύτανης και καθηγητής χρηματοοικονομικών Σταύρος Ζένιος σχολίασαν την απόφαση.

Αρχικά ο κ. Ζένιος ανέφερε ότι « για την πολιτική διάσταση ο πρώην Γενικός Ελεγκτής από μια άποψη ηρωποιείται γιατί μπορεί να εμφανιστεί ότι ναι μεν η δικαιοσύνη μίλησε αλλά αν η ερμηνεία είναι ότι καταπολεμούσε την διαφθορά και δυστυχώς έκανε λάθη έδωσε σε κάποιους την ευκαιρία να τον οδηγήσουν εκτός του παιχνιδιού.  Η μια ερμηνεία είναι ότι επειδή τα έβαλε με το σύστημα και με το κατεστημένο βρήκαν να του πιάσουν το πόδι. Η συμπεριφορά του στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ανάρμοστη.

Δείτε επίσης: Οδυσσέας: Μαύρη μέρα για την Κύπρο - Συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου

Όπως ανέφερε, «ως Γενικός Ελεγκτής δεν μπορείς να βγαίνεις και να κατηγορείς τον Γενικό Εισαγγελέα και να λες αυτά που λες, ως πολίτης όμως ή ως πολιτικό πρόσωπο μπορείς να τα λες».

Μετέπειτα ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «ήταν πολύ συγκεκριμένη η ερμηνεία η οποία δόθηκε και φαίνεται ότι το συμβούλιο με αυτά που τέθηκαν ενώπιον του ομόφωνα έκρινε ότι υπήρχε αυτή η απόφαση.

Είναι τεράστιας σημασίας όσο και αν κάποιος διαφωνεί με μια απόφαση να διατηρήσουμε πάντοτε την αντίδραση μας σε πολιτισμένα πλαίσια. Οφείλουμε τις όποιες αντιδράσεις να τις εκφράσουμε με τον ορθό και ενδεδειγμένο τρόπο».