Συνάντηση στο κυπριακό περίπτερο στο πλαίσιο της Αμυντικής Έκθεσης  EuroSatory 2024 που διεξάγεται στο Παρίσι ο ΥΠΑΜ της Κύπρου Βασίλης Πάλμας και ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Πάλμας  μίλησε αρχικά στην κάμερα του Defence Redifined για την Κυπριακή συμμετοχή στην έκθεση σημειώνοντας:   «Η Κυπριακή Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεσμεύτηκε για ώθηση και αναβάθμιση της αμυντικής βιομηχανίας. Απόδειξη είναι η σημερινή υπογραφή με δυο γαλλικές εταιρείες,  σε ότι αφορά τα θέματα αμυντικής πολιτικής. Ως Κυβέρνηση θα συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια διότι θεωρούμε ότι δίνει και προοπτική στην Κυπριακή αμυντική  βιομηχανία. Με αυτές τις συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο εδώ κα 50 χρόνια, έχουμε καθήκον και υποχρέωση να δώσουμε όση περισσότερη ώθηση μπορούμε σε ζητήματα που αφορούν την αμυντική μας πολιτική».
 

Ακολούθως ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την υποστήριξη του Υπουργείου Άμυνας της Ελλάδας προς την Κυπριακή Δημοκρατία.  

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι εδώ μετά από πρόσκληση του φίλου Υπουργού Άμυνας της ΚΔ στην γαλλική αμυντική έκθεση. Είναι η πρώτη φορά που η ΚΔ έχει παρουσία, και μάλιστα με ένα εντυπωσιακό περίπτερο στην έκθεση, πρέπει να πω ότι ο Ελληνισμός έχει δυο περίπτερα. Ήταν χαρά που είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Υπουργό και όχι μόνο να περιηγηθώ στο περίπτερο, που δείχνει ότι η Κύπρος έχει ένα οικοσύστημα αμυντικών βιομηχανιών το οποίο προσβλέπω να βρεθεί σε στενή συνεργασία με το δικό μας σύστημα.  Προσκάλεσα τον Υπουργό να έρθει στο συμπόσιο το οποίο θα γίνει στην Αθήνα το Φθινόπωρο. Ανταλλάξαμε απόψεις και ανανεώσαμε την συνάντησή μας αρχικά για τις 20 Ιουλίου στην Κύπρο», είπε ο κ. Δένδιας.