Στο Προεδρικό Μέγαρο για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη επικεφαλής αντιπροσωπείας έφτασε ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, o oποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Τον Εμίρη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μέλη του Υπουργικού και έγινε επιθεώρηση αγημάτων και ανάκρουση των εθνικών ύμνων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών και στη συνέχεια διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης: Αμάλθεια, Κυπριακό, διμερείς σχέσεις θα συζητήσουν ΠτΔ-Εμίρης του Κατάρ

Οι διμερείς σχέσεις και τρόποι για περαιτέρω ενίσχυσή τους, οι περιφερειακές εξελίξεις, περιλαμβανομένης της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια», το Κυπριακό, καθώς και θέματα που άπτονται των σχέσεων ΕΕ-Κατάρ, θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στις συνομιλίες.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Εμίρη του Κατάρ.


Ο Εμίρης βρίσκεται στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη από τη Δευτέρα. Τον υποδέχθηκε χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το βράδυ παρέθεσε ιδιωτικό δείπνο προς τιμήν του.

Η επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ πραγματοποιείται μετά από την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην στο Κατάρ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Εμίρης αλ Θανί θα αναχωρήσει από την Κύπρο σήμερα.