Τις υπερωρίες και τα επιδόματα που έλαβε κατά την πενταετία 2013-2018, που υπηρετούσε στο προεδρικό με απόσπαση, καλείται να επιστρέψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Το Προεδρικό διαβεβαιώνει πως όλα έγιναν νόμιμα και πως υπάρχουν σκοπιμότητες και εσκεμμένες διαρροές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αλήθειας», ο Γενικός Ελεγκτής μετά από έλεγχο διαπίστωσε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα πρέπει να επιστρέψει υπερωρίες και επιδόματα.

Με ανάρτηση στο Twitter η Ελεγκτική Υπηρεσία ανέφερε ότι «στάλθηκε στην Προεδρία προσχέδιο ανακοίνωσης για τα ωφελήματα που λάμβανε ο ΠτΔ τα έτη 2014-2018. Ζητήθηκαν σχόλια μέχρι 4/12 όπως προβλέπει η ελεγκτική διαδικασία. Η ανακοίνωση θα εκδοθεί 7/12. Μέχρι τότε δεν θα σχολιάζουμε δημοσιεύματα».

Την ίδια ώρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση θα απαντήσει γραπτώς στην Ελεγκτική Υπηρεσία όπως ακριβώς προνοείται στη διαδικασία.

Ερωτηθείς στο πλαίσιο ενημέρωσης των ΜΜΕ αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αμφισβητήσει το τελικό ποσό που αναμένεται να επιστρέψει στο δημόσιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αναφέρεστε σε σημερινά δημοσιεύματα, διότι εξ όσων γνωρίζω δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας».

Δείτε επίσης: Οδυσσέας για Βίκτωρα: «Ντράπηκε κι η ντροπή»

Πρόσθεσε ότι ως πρώτο σχόλιο, θα ήθελε να πει «πως ό,τι έγινε, έγινε με πλήρη νομιμότητα, στη βάση νομικής συμβουλής του τότε Γενικού Εισαγγελέα, αλλά και απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία κοινοποιήθηκε τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στον κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη, τότε Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας». Ως Κυβέρνηση, είπε, «θα απαντήσουμε γραπτώς στην Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως ακριβώς προνοείται στη διαδικασία».

«Διερωτόμαστε, όμως», είπε ο Εκπρόσωπος «ως προς τη σκοπιμότητα ή το όφελος της σημερινής διαρροής σε εφημερίδα που περισσότερο εμπεριέχει συστατικά πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» η έρευνα αφορά στο πακέτο αποδοχών που λάμβανε ο ΠτΔ αφού δεν περιορίστηκε στον μισθό μόνιμου συμβουλίου – Γενικού Πρόξενου Α του ΥΠΕΞ.

Περιλαμβάνονταν επίσης ο μισθός διευθυντή Διπλωματικού Γραφείου επίδομα παραστάσεως κυβερνητικού εκπροσώπου, υπηρεσιακό όχημα, επίδομα εξωτερικού ως αξιωματούχος και όχι ως δημόσιος υπάλληλος.

Διαβάστε επίσης: Στο μικροσκόπιο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης (ΒΙΝΤΕΟ)