Για τα όσα λέγονται και δημοσιεύονται αναφορικά με τα λογισμικά παρακολούθησης στην Κύπρο και την Ελλάδα απάντησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία Αβέρωφ Νεοφύτου στην Εκπομπή Επίκαιρα. 
 
«Καμία σχέση δεν έχει ο ΔΗΣΥ με τις παρακολουθήσεις ή με οποιεσδήποτε εταιρείες. Αυτές οι παραφιλολογίες και η περιρρέουσα είναι απαράδεκτα. Για το θέμα έγινε ανεξάρτητη ποινική έρευνά που διορίστηκε από τον τέως Γενικό Εισαγγελέα», είπε. 
 
«Όσο για τον κ. Ντίλιαν που εκ των υστέρων διάβασα ότι η εταιρεία του και η εγκατάσταση των επιχειρηματιών έγινε το 2012, δεν τον είδα ποτέ, δεν κουβέντιασα ποτέ και είχα και δεν έχω καμία σχέση», πρόσθεσε. 
 
Ερωτηθείς για το θέμα που γράφτηκε σχετικά με e-mail που έλαβε και έστειλε η Γραμματέας του Γραφείου του είπε:   «Καμία μα καμία σχέση. Λέτε κουβέντες για ‘άνθρωπο του παρασκηνίου’ και θα είχε με mail και η ιδιαιτέρα του θα έστελνε στο Υπουργείο Εμπορίου για παρακολουθήσεις;» διερωτήθηκε. 
 
Απόσπασμα στο 13:00
 
Για τα ελλαδικά δημοσιεύματα που θέλουν τον κ. Σίνκα στενό του συνεργάτη είπε:  «Τι στενός συνεργάτης μου ήταν;  Ήταν επί σειρά ετών ο υπεύθυνος των διεθνών σχέσεων στο ΔΗΣΥ και 8 χρόνια πριν αναλάβω. Παραιτήθηκε πριν κανένα χρόνο. Όποιος είναι μέλος ενός κόμματος και έχει αξίωμα έχει σύνδεση; Έχει αποδειχτεί οτιδήποτε εναντίων του συγκεκριμένου; […] Αν αποδειχτεί οτιδήποτε εναντίων οποιουδήποτε δεν θα έχει την κάλυψη του ΔΗΣΥ. Αλλά σε μια δημοκρατία δεν πρέπει να αφήνουμε την περιρρέουσα και θύματά της υπήρξαμε ανέκαθεν. Είμασταν οι προδότες που στηρίξαμε το Σχέδιο Ανάν με την περιρρέουσα τότε, είμαστε με την περιρρέσουσα με την κατάσταση των τραπεζών».
 
Ο κ. Νεοφύτου διερωτήθηκε τι σχέση έχει ο ΔΗΣΥ με τον συγκεκριμένο ισραηλινό πράκτορα και είπε αν χρειαστεί να κλείσει η εταιρεία του. 
 
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η εταιρεία του συγκεκριμένου ισραηλινού εγκατέστησε συστήματα ασφαλείας στον ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου απάντησε «Κάνετε ένα μεγάλο λάθος.  Δεν έγινε καμία εγκατάσταση από τον κ. Ντίλιαν. Η εγκατάσταση έγινε από τον κ. Αβνί ο οποίος ήταν πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας για χρόνια και αυτή ήταν η γνωριμία μας».
\Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Νεοφύτου είπε ότι τα συστήματα ασφαλείας στον ΔΗΣΥ άλλαξαν έκτοτε ενώ απάντησε και για το θέμα της χρηματοδότησης κομμάτων.