Φαίνεται ότι ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο κύριος Αβέρωφ Νεοφύτου, επιμένει να κινείται και να λειτουργεί ωσάν να έχουμε προεδρικές εκλογές και ωσάν ο ίδιος να είναι υποψήφιος. Εμφανίζεται πολύ συχνά σε παρεμβάσεις του σε Podcasts και τηλεοπτικά πάνελ να σχολιάζει διάφορα θέματα και μάλιστα με μια προσέγγιση πρωτοεμφανιζόμενου στα πράγματα. Μετά από 30 χρόνια στην πρώτη γραμμή της πολιτικής, με διάφορα υψηλά κομματικά και άλλα αξιώματα, κάνει κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην ηγεσία του ΔΗΣΥ, χωρίς να υπάρχει και μια διάθεση αυτοκριτικής για τα δικά του πεπραγμένα ή παραλείψεις. 

Τώρα μάλιστα, φαίνεται να αμφισβητεί ότι στον ΔΗΣΥ τον πρώτο λόγο για τις προεδρικές εκλογές έχει η Πρόεδρος του κόμματος, σε πλήρη αντίθεση με τα όσα έλεγε το 2021 και ολόκληρο το 2022 όταν ο ίδιος ήθελε το χρίσμα του ΔΗΣΥ που τελικά πήρε με τα γνωστά αποτελέσματα.
Όλοι θυμούνται όχι μόνο τον κύριο Νεοφύτου αλλά και όλους τους αξιωματούχους τότε του κόμματος να δηλώνουν σε όλους τους τόνους και με κάθε ευκαιρία ότι ο ΔΗΣΥ διεκδικεί τις προεδρικές εκλογές με τον πρόεδρο του γιατί αυτό επίτασσε το καταστατικό και η διαχρονική πρακτική. Και μάλιστα, αυτό λεγόταν παρόλες τις πολλές μετρήσεις που δεν ήταν ενθαρρυντικές για τον κύριο Νεοφύτου. 

Πάντως εξ όσων πληροφορούμαστε στον ΔΗΣΥ διερωτώνται πως μπορεί ο κύριος Νεοφύτου να υιοθετεί συμπεριφορές τις οποίες ο ίδιος καταδίκαζε στο πρόσφατο παρελθόν και να κινείται έξω και ενδεχομένως απέναντι από το κόμμα του οποίου υπήρξε πρόεδρος.

O Μικρός Κουρεμένος