Άδεια καταστήματα και ελάχιστοι πελάτες απάρτιζαν το σκηνικό των τελευταίων ημερών στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης. Παρά το εορταστικό κλίμα και την καταβολή του 13ου μισθού, οι καταναλωτές αρκέστηκαν σε διερευνητικές βόλτες, αναζητώντας τα προϊόντα που επιθυμούν να αγοράσουν σε μειωμένες τιμές.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης, «η αγορά δεν κινήθηκε όπως περιμέναμε. Είναι μουδιασμένη. Κινήθηκε κάπως στα εμπορικά κέντρα, αλλά στα μικρομεσαία καταστήματα η κατάσταση είναι απογοητευτική. Ο κόσμος περιμένει τις εκπτώσεις».
Περιορισμένες οι κρατήσεις στα εστιατόρια και στα κέντρα αναψυχής, με τους επιχειρηματίες να είναι άκρως απογοητευμένοι.
Ανασταλτικός παράγοντας, όπως δηλώνουν στο ΣΙΓΜΑ, τα περιοριστικά μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας.
Ο Γ.Γ. του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, δήλωσε ότι «τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλά δυστυχώς, τόσο στις πόλεις όσο και στην επαρχία, όπου η μείωση ήταν κατακόρυφη».
Επίσης, ο πρόεδρος του ΟΣΙΚΑ, Νεόφυτος Θρασυβούλου, είπε ότι «η κίνηση ήταν πάρα πολύ μειωμένη. Σε πολλές επαρχίες μηδενική. Ευελπιστούμε την Πρωτοχρονιά τα πράγματα να είναι καλύτερα».
Βροχή ακυρώσεων και τουριστικά θέρετρα κυρίως στην Επαρχία Πάφου. Την τιμητική τους ωστόσο είχαν οι ορεινές περιοχές.
Και ενώ στα καταστήματα η αγοραστική κίνηση ήταν περιορισμένη, στις υπεραγορές και στα κρεοπωλεία επικρατούσε το αδιαχώρητο.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης, ανέφερε ότι «ήταν ρεκόρ πωλήσεων. Έχουν ξεπουλήσει όλοι οι κρεοπώλες παγκύπρια αλλά και οι υπεραγορές. Το αρνάκι είχε την τιμητική του. Ήταν μεγάλη η ζήτηση, πουλήθηκαν όλα και αυτή την εβδομάδα έσπευσαν και πάρα πολλοί να φέρουν από την Ελλάδα».
Και όλα αυτά την ώρα που οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών στην Κύπρο για τον μήνα Νοέμβριο παρουσίασαν άνοδο 25%.
Διαβάστε επίσης: Έκρηξη κρουσμάτων στην Κύπρο- 1925 νέα περιστατικά και δύο θάνατοι