Για τη στεγαστική κρίση και τις προτάσεις των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη ερωτήθηκε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου είπε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα και εκεί και όπου πρέπει παρεμβαίνει με μέτρα στήριξης. 

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση των τιμών. Αποδείξαμε ότι εκεί και όπου πρέπει παρεμβαίνουμε και στηρίζουμε. Τους τελευταίους 10 μήνες η Κυβέρνηση δαπάνησε 500 εκατομμύρια για στήριξη νοικοκυριών. Εξετάζουμε συνέχεια μέτρα, είμαστε σε διάλογο με τα κόμματα της συμπολίτευσης. Σε κάποια συμφωνούμε, σε κάποια όχι. Τη Δευτέρα θα υπάρξει ευρεία σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο», είπε. 

Διαβάστε επίσης: Βίκτωρας: Αυτοί που κουνούν το δάκτυλο δεν άφησαν γρόσι και κουβάλησαν τρόικα

«Στηρίζουμε ξέρετε γιατί; Γιατί έχουμε 3.7 ανάπτυξη, τη δεύτερη στην ΕΕ, μειώσαμε το δημόσιο χρέος και θα το μειώσουμε κι άλλο. Λάβαμε απανωτές αξιολογήσεις, έχουμε πλεόνασμα και συνετή δημοσιονομική πολιτική που μας επιτρέπει να στηρίξουμε αυτούς που πρέπει», συνέχισε. 

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ ο οποίος είπε πως δεν υπάρχει στεγαστικό πρόβλημα ο κ.Παπαδόπουλος είπε, «έχουμε στεγαστικό πρόβλημα και προτείναμε λύσεις.. ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι το 11% είναι ένα πάγιο πρόβλημα που το προκαλεί το 37% της εισβολής, έχουμε ένα πρόβλημα. Ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι τα νούμερα που δείχνει η Eurostat δεν ανταποκρίνονται στις συνθήκες της αγοράς. Έχουμε κατοχή, που δημιουργεί ένα πρόβλημα που πολλαπλασιάζει.. έχουμε 2 σχέδια στεγαστικά και δημιουργούμε όλες τις προϋποθέσεις για να μειωθεί το κόστος των ενοικίων».