Σκέψεις και προτάσεις γύρω από πιθανές τροποποιήσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζήτησε από τα κόμματα ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, εκφράζοντας την άποψη ότι αναμένει σημαντικές αλλαγές στη νομοθεσία.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας συνάντησης με την διοίκηση του ΕΟΑ Λεμεσού, ο κ. Περδίκης αποκάλυψε πως, την περασμένη Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση του ΥΠΕΣ με εκπροσώπους κομμάτων, η οποία κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, «για πιθανές τροποποιήσεις στις νομοθεσίες που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

«Μας είπε κάποιες σκέψεις ο Υπουργός για αλλαγές της νομοθεσίας και εμείς, ως Οικολόγοι, μετά και τις συναντήσεις μας με τους ΕΟΑ και τους Δήμους, θα ετοιμάσουμε το δικό μας υπόμνημα, για να το υποβάλουμε στον Υπουργό, εντός Νοεμβρίου», ανέφερε ο κ.Περδίκης, προσθέτοντας ότι «επέρχονται σημαντικές αλλαγές νομοθεσιών.

Αναφερόμενος στη συνάντηση στον ΕΟΑ Λεμεσού, δήλωσε ότι «ο Οργανισμός ξεκινά με πολλά προβλήματα» και πως τα περισσότερα παραμένουν ανοικτά, καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού, «ενώ εκκρεμούν 8.500 πολεοδομικές άδειες και που δεν προβλέπεται να διεκπεραιωθούν τους επόμενους μήνες με το προσωπικό που υπάρχει».

Με αφορμή το πρόσφατο θέμα της επέμβασης στον Κυρό ποταμό, από ιδιωτική ανάπτυξη, ο Γιώργος Περδίκης είπε πως κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα γενικότερα προβλήματα που δημιουργούνται στο περιβάλλον από την ανάπτυξη στην περιοχή των Πλατρών, ενώ έκανε λόγο για «τεράστια ζητήματα που αφορούν την Επαρχία Λεμεσού, όπως η διαχείριση του ΟΕΔΑ Πεντακώμου, τα Πράσινα Σημεία, η ανάγκη να εφαρμοστεί το σύστημα ‘Pay as you throw’ και οι τεράστιοι κίνδυνοι που μπορεί να δημιουργηθούν από την κακή εφαρμογή τους και ζητήματα με τις επικίνδυνες οικοδομές που ταλανίζουν τη Λεμεσό».

Η αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχε ακολούθως συνάντηση με τον Δήμαρχο Κουρίου, Παντελή Γεωργίου, με την οποία ολοκλήρωσε τις συναντήσεις της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Λεμεσό.

Τον Νοέμβριο, υπέδειξε ο κ. Περδίκης, ολοκληρώνονται στην Επαρχία Πάφου όλες οι συναντήσεις με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του τόπου και το Κίνημα θα ετοιμάσει τις προτάσεις του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, σημειώνοντας  ότι  «υπάρχουν πολλά θέματα που θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε».

Πηγή: ΚΥΠΕ