Σε διαδικασία βολιδοσκόπησης της αγοράς για τη διερεύνηση ενδιαφέροντος και τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη χρήση του Κανονισμού (ΕΕ) 2024/795 «Establishing the Strategic Technologies for Europe Platform» (STEP) προχωρεί το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

«Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων για τη στήριξη κυπριακών επιχειρήσεων που επιθυμούν να αναπτύξουν εγκαταστάσεις και γραμμές παραγωγής για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων στους τομείς digital and deep technology innovation, clean and resource-efficient technologies και biotechnologies», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙδΕΚ.

Απευθύνεται σε κυπριακές επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, προστίθεται.

Στο πλαίσιο του Κανονισμού STEP, η ανάπτυξη και παραγωγή περιλαμβάνουν τη μετάβαση των προϊόντων από το στάδιο της δοκιμής στην πλήρη παραγωγή, με σκοπό τη διάθεση τους στην αγορά.

Για τη συμμετοχή στη διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 30ή Οκτωβρίου 2024, στις 13:00.

Αναφέρεται ότι οι απαντήσεις θα παραμείνουν εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της συγκεκριμένης βολιδοσκόπησης.

Για περισσότερες πληροφορίες ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, στο τηλέφωνο +357 22205000 και στο email: [email protected]

Πηγή: ΚΥΠΕ