Ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης, επέκρινε έντονα τη συμπεριφορά των ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες, όπως ανέφερε, εφαρμόζουν μέτρα δυσμενούς διάκρισης σε βάρος των συνταξιούχων με μοναδικό κριτήριο την ηλικία τους.

Σε ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ αναφέρεται πως ο κ. Σκαρπάρης μιλούσε σε συζήτηση που διεχήχθη στις 7 Οκτωβρίου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής αναφορικά με το δικαίωμα των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην ασφάλιση και στις πιστοληπτικές διευκολύνσεις και πως αναφέρθηκε και σε προηγούμενες συζητήσεις που έγιναν για το θέμα αυτό στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής, στην οποία κατατέθηκαν στοιχεία από την Αστυνομία που αποδεικνύουν πως δεν είναι οι ηλικιωμένοι που εμπλέκονται στα πιο πολλά ατυχήματα.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η ΕΚΥΣΥ κάλεσε την Κυβέρνηση να ασκήσει την επιρροή της προς τις ασφαλιστικές εταιρείες για να μην τιμωρούν τους συνταξιούχους με αυτό τον τρόπο, "καθώς επίσης και να σταματήσουν οι υπερβολικά ψηλές χρεώσεις των τραπεζών στα άτομα της τρίτης ηλικίας, τα οποία τιμωρούνται γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη νέα τεχνολογία".

Πηγή: ΚΥΠΕ