Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Channel 2 και τη δημοσιογράφο Ιλάνα Νταγιάν, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε για τις αντιδράσεις στο εσωτερικό μέτωπο, καθώς και τη νέα σελίδα Άγκυρας-Τελ Αβίβ. Μισώ τα ψέματα στην πολιτική, ήταν η απάντησή σε μία από τις προσωπικές ερωτήσεις που του υπέβαλαν.
 
Αφού ερωτήθηκε για το πώς ο ίδιος βίωσε το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, ανέφερε πως «πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να μην πρόκειται να πεθάνουμε ποτέ και προετοιμαζόμαστε για τον επόμενο κόσμο σαν να πρόκειται να πεθάνουμε σύντομα».
 
Ερωτηθείς για όσους μιλούν για έλλειψη δημοκρατίας στο εσωτερικό της χώρας, ο Ερντογάν απάντησε χρησιμοποιώντας την συμπαράσταση των οπαδών του, λέγοντας ενδεικτικά, πως είναι η πρώτη φορά που απόπειρα για πραξικόπημα «απωθείται και καταστέλλεται από τον λαό με τέτοιο τρόπο».
 
Ακολούθησε έμμεση παρατήρηση προς τη δημοσιογράφο με τον Σουλτάνο να ζητά επανακαθορισμό του τρόπου της συνέντευξης, λέγοντας, ότι «εάν πρόκειται η συνέντευξη να διακόπτεται διαρκώς, οι θεατές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αποκομίσουν όφελος».
 
Αναφορικά με την νέες σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, ο Ερντογάν είπε τα εξής: «Η διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων μεταξύ μας διήρκησε πολύ καιρό. Και όπως σας είναι γνωστό αυτό ήταν αποτέλεσμα των τριών όρων που έθεσα: Ο πρώτος ήταν η συγνώμη λόγω των γεγονότων του Mavi Marmara. Ο δεύτερος όρος, όπως είναι γνωστό, ήταν η καταβολή αποζημίωσης και ο τρίτος όρος ήταν η άρση του αποκλεισμού (της Γάζας). Σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ μας, ο κύριος Νετανιάχου διευθέτησε το θέμα της συγνώμης. Στην συνέχεια διευθετήσαμε και το θέμα της αποζημίωσης και όσον αφορά την άρση του αποκλεισμού, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία και από ό,τι φαίνεται, υπάρχουν υψηλές πιθανότητες να αρθεί ο αποκλεισμός και στην ουσία είναι δυνατόν να πούμε ότι [ο αποκλεισμός] έχει ήδη αρθεί. Επί του θέματος αυτού διεξάγονται επαφές σε θετική ατμόσφαιρα. Πιστεύω ότι έχουμε προοδεύσει σημαντικά προς την ομαλοποίηση των σχέσεων».
 
Μίλησε μάλιστα για τα όσα (σχεδόν) συμφωνήθηκαν: «Είχαμε φτάσει στο σημείο που και οι δύο πλευρές θα κερδίσουν και είχαμε καταλήξει σε κοινή αντίληψη (όσον αφορά την συμφωνία). Αλλά την τελευταία στιγμή, η Παλαιστίνη και η Γάζα βομβαρδίστηκαν. Σχεδόν ολοκληρώναμε τη συμφωνία και εκείνοι δέχθηκαν βομβαρδισμούς. Τη στιγμή που διαμορφωνόταν η συμφωνία μεταξύ Συρίας και Ισραήλ σχετικά με το Γκολάν, από την άλλη πλευρά ξεκίνησαν τους βομβαρδισμούς και εμείς είπαμε «Τι κρίμα!». Ενώ έπρεπε να συνεχίσουμε τις εργασίες (για τη συμφωνία με την Συρία), δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε και ο Όλμερτ έμεινε εκτός και έπαψε να είναι ηγέτης [του Ισραήλ]».
 
Στην συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν με τον Ερντογάν να λέει: «Όταν βομβαρδίσατε την Χαμάς, την Γάζα και την Παλαιστίνη πόσες χιλιάδες ανθρώπους εσείς σκοτώσατε; Εφόσον λέτε ότι εξαπέλυσαν ρουκέτες και πυραύλους, πόσοι Ισραηλινοί σκοτώθηκαν; Τώρα, πόσα άτομα της Χαμάς βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ; Πόσοι Παλαιστίνιοι; Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι και κάτοικοι της Γάζας βρίσκονται δυστυχώς και κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Κοιτάξτε τι θα σας πω. Αν βλέπουμε μόνο γύρω από τον εαυτό μας δεν θα μπορέσουμε να βρούμε λύση. Πρώτα από όλα, προκειμένου να βρούμε ηρεμία και για τους δύο λαούς χρειάζεται μια λύση. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανεύρεση αυτής της λύσης».
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι έχει διαρκώς επαφή με τη Χαμάς λέγοντας, μάλιστα ότι στα θέματα αυτά είναι πολύ ανοιχτός και πως δεν έχει κρυφή ατζέντα.
Ο ίδιος ήταν πολύ θετικός σε μια ενδεχόμενη συμφωνία να αναλάβει το ρόλο διαμεσολαβητή για το Παλαιστινιακό.
 
Ερωτηθείς ειδικότερα για την τραγωδία του Mavi Marmara που έλαβε χώρα το 2010, όταν και έγινε ισραηλινή επίθεση στο στόλο της Ελευθερίας, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην υπό αποκλεισμό Γάζα με απολογισμό εννέα νεκρούς.
 
«Όλα είναι ψέματα... Έχουμε στα χέρια μας όλα τα έγγραφα και όλα τα στοιχεία», είπε θέλοντας να απαντήσει στα κατά τον ίδιο ψευδή στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας. 
 
Η δημοσιογράφος διάβασε στον Τούρκο Πρόεδρο ένα tweet ρεπόρτερ η οποία δήλωνε ότι «βρίσκεται σε μια χώρα όπου τα βιβλία θεωρούνται βόμβες, το twitter είναι καταστροφή και οι δημοσιογράφοι που κάνουν ερωτήσεις είναι ξεδιάντροποι». 
 
«Κανένας δεν συλλαμβάνεται επειδή ασχολείται με την δημοσιογραφία. Είμαστε χώρα που διέπεται από τον νόμο», ήταν η απάντηση του «Σουλτάνου» ο οποίος, ωστόσο, μίλησε για όρια των δημοσιογράφων. Η στιχομυθία είχε ως εξής:
 
«Πού είναι αυτό το όριο;»
«Εκεί που ξεκινάνε τα δικά μου όρια».
 
Κλείνοντας ο δημοσιογράφος τον ρώτησε και για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για τον οποίο είπε, μεταξύ άλλων πως οτιδήποτε συμβαίνει κατά του Τραμπ, και στην Ευρώπη και σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής είναι κατά την άποψή μου ασέβεια προς την δημοκρατία.
 
«Τι είναι αυτό που δεν σας αρέσει στην πολιτική;» και τον Ερντογάν να απαντά «τα ψέματα».