Ανέκαθεν φιλόζωος και ιδιοκτήτης των αξιαγάπητων Βάφλα και Τέιλορ, τα οποία υιοθετήθηκαν από καταφύγια, ο δήμαρχος Λευκωσίας, Χαράλαμπος Προύντζος, επισκέφθηκε το Simba Animal Aid Cyprus, δίνοντας το δικό του μήνυμα υποστήριξης και ευαισθησίας για τα αδέσποτα που καταλήγουν εκεί.

 

Αφού ενημερώθηκε για τις συνθήκες, αλλά και τις διαδικασίες που τηρούνται στο καταφύγιο, μίλησε για τη σημασία την υιοθεσίας. «Είχα την τύχη να έχω προσωπική πείρα για την υιοθεσία σκυλιών από καταφύγιο και μπορώ με ασφάλεια να βεβαιώσω για τα πολλαπλά οφέλη που φέρνει αυτή η πράξη σε μια οικογένεια και δη στα παιδιά, που μαθαίνουν πολλά και σημαντικά πράγματα μέσα από αυτή τη διαδικασία. Για αυτό καλώ όλους εσάς τους συνδημότες μας να στηρίξουμε τη Simba που διαχειρίζεται το καταφύγιο και να πάρετε σκυλιά από το καταφύγιο, προκειμένου να δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον σε αυτά τα ζώα. Καμιά ευρωπαϊκή κοινωνία δεν  μπορεί να θεωρείται τέτοια αν δεν σέβεται τα ζώα, πόσο μάλλον η πόλη μας, που είναι η πρωτεύουσα της Κύπρου μας. Σας καλώ να βοηθήσουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια».

Με το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων να μεγαλώνει όλο και περισσότερο και τις συνθήκες στα καταφύγια να γίνονται ακόμη πιο δύσκολες, στόχος του καταφυγίου είναι όπως κανένα σκυλί να μην θανατώνεται, αλλά να γίνονται αλλεπάλληλες προσπάθειες εξεύρεσης οικογενειών που να μπορούν να υιοθετήσουν ή να παρέχουν προσωρινή διαμονή στα αδέσποτα τετράποδα που καταλήγουν εκεί. 

Το Simba συστάθηκε από μία ομάδα ανθρώπων με πάθος για την ευημερία και πρωτίστως για τη διάσωση ζώων, ιδιαίτερα σκυλιών, που διατρέχουν κίνδυνο λόγω παραμέλησης, κακοποίησης ή/και εγκατάλειψής τους. Στεγάζεται στο Χώρο Προσωρινής Φύλαξης Αδέσποτων Σκύλων στο Παλιομέτοχο, και καλύπτει τις ανάγκες των Δήμων Λευκωσίας (καλύπτει και τις περιοχές Έγκωμης, Αγλατζιάς και Αγίου Δομετίου), Στροβόλου και Λακατάμιας. Εκεί φιλοξενούνται γύρω στα 120 σκυλιά διάφορων φυλών ενώ οι εγκαταστάσεις είναι φτιαγμένες για 60.