Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής 13 Οκτωβρίου, σειρά εκδηλώσεων στη Μαρίνα Αγίας Νάπας στα πλαίσια του 4ου Διήμερου Φιλανθρωπικού Φεστιβάλ «Ο Άγιος Λάζαρος και ο Μικρός Φίλος του Σάββας» που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στο περιβόλι του Αγίου Λαζάρου στη Δρομολαξιά, με συμμετοχή 150 οργανισμών και οργανώσεων, υπό το μήνυμα «Γιορτάζει ο Άγιος Λάζαρος, Γιορτάζει η Αγάπη». Οι φετινές εκδηλώσεις στη Μαρίνα έγιναν παρουσία τοπικών φορέων, αξιωματούχων και κοινού, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, κ. Χρίστος Ζαννέττου, ο CMO της Μαρίνας Αγίας Νάπας, κ. Κώστας Φυτίρης, ενώ προηγήθηκε ο πάτερ Ανδρέας εκ μέρους της Μητρόπολης.  Οι ομιλητές τόνισαν τη σημασία της μνήμης και της ενότητας του κυπριακού λαού, ενώ ανέδειξαν την πολιτιστική και φιλανθρωπική σημασία της εκδήλωσης. Επιπλέον, εξέφρασαν τα θερμά τους συγχαρητήρια στη Μαριλένα Μακρή για τη σημαντική της συμβολή.

Μεγάλη στιγμή της ημέρας ήταν αναμφίβολα η ιστιοπλοϊκή διαδρομή της Μαριλένας Μακρή, της 21χρονης Κύπριας πρωταθλήτριας ιστιοπλοΐας που εκπροσώπησε τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 και του Παρισιού το 2024. Η Μαριλένα απέπλευσε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου από τον Άγιο Νικόλαο Περνέρας και κατέπλευσε στη Μαρίνα Αγίας Νάπας το απόγευμα της ίδιας μέρας. Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στις 11:30 ξεκίνησε το ταξίδι της από την Μαρίνα Αγίας Νάπας με κατεύθυνση την πόλη του Αγίου Λαζάρου, τη Λάρνακα, καλύπτοντας απόσταση 50 ναυτικών μιλίων που συμβολίζουν τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή. Η συγκινητική διαδρομή της αποτέλεσε το αποκορύφωμα της εκδήλωσης, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από το κοινό. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από τη νεαρή καλλιτέχνιδα Νεφέλη Αντωνίου, μέλος του συγκροτήματος Charisma, η οποία με μια μοναδική εμφάνιση έντυσε με νότες την ήδη συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση. 

Το φεστιβάλ «Ο Άγιος Λάζαρος και ο Μικρός Φίλος του Σάββας» πραγματοποιείται ετησίως με την ευκαιρία της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Δικαίου Φίλου του Χριστού Λαζάρου του Τετραημέρου, με όλα τα έσοδα να διατίθενται στη στήριξη του Κέντρο ΑμεΑ Άγιος Λάζαρος που προσφέρει υπηρεσίες σε ενήλικα άτομα ελαφριάς και μέτριας νοητικής αναπηρίας, αλλά και σε άλλα κοινωφελή ιδρύματα που προσφέρουν υπηρεσίες φροντίδας, εκπαίδευσης και υγείας στους συνανθρώπους μας. Φέτος το Φεστιβάλ περιέλαβε στο πρόγραμμα του δράσεις μνήμης για το μισό αιώνα κατοχής της μισής μας πατρίδας μετά από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και τα 60 χρόνια από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στην Τηλλυρία.