Ο τομέας της Υγείας είναι αναμφίβολα ιδιαίτερα σημαντικός για την ευημερία της κοινωνίας. Με αυτήν την παραδοχή, η ΟΠΑΠ Κύπρου, ως υπεύθυνος και αξιόπιστος εταίρος της κυπριακής κοινωνίας, έχει ιεραρχήσει την Υγεία ως κορυφαία προτεραιότητα για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της. 

 

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία υλοποιεί μια σειρά μακροπρόθεσμων και κρίσιμων παρεμβάσεων, με απτό κοινωνικό αντίκτυπο. Άλλωστε, οι δράσεις της ΟΠΑΠ Κύπρου πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, στη βάση των σχεδιασμών της Πολιτείας και των πραγματικών αναγκών του συστήματος υγείας. 

Χαρακτηριστική είναι η ανταπόκριση της εταιρείας σε σημαντικά ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση του καρκίνου. Μεταξύ άλλων, εδώ και 14 χρόνια, η ΟΠΑΠ Κύπρου στηρίζει έμπρακτα την  ετήσια Εκστρατεία Ενημέρωσης και Οικονομικής Ενίσχυσης του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) που αρχίζει κάθε Σεπτέμβριο.

 

Επιπλέον, η ΟΠΑΠ Κύπρου επενδύει σημαντικά στις υποδομές υγείας, έχοντας προσφέρει μαστογράφους στα δημόσια νοσηλευτήρια της Κύπρου, με γνώμονα την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία ενισχύει άμεσα τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Europa Donna, ενώ πρόσφατα προχώρησε στη δωρεά πέντε νέων, υπερσύγχρονων, ψηφιακών μαστογράφων, συνδράμοντας στην ολοκλήρωση του Πληθυσμιακού Προγράμματος Ελέγχου Ανίχνευσης Καρκίνου του Μαστού του Υπουργείου Υγείας. 

Με την ίδια υπευθυνότητα προς την κοινωνία, η ΟΠΑΠ Κύπρου εξακολουθεί να προσφέρει εξοπλισμό και τεχνολογίες αιχμής στα κρατικά νοσηλευτήρια, έχοντας ως στόχο να συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση των διαδικασιών διάγνωσης, πρόληψης και θεραπείας και στην ενίσχυση του συστήματος υγείας της χώρας.

 

Ζωτικής σημασίας είναι, επίσης, η συνεργασία της ΟΠΑΠ Κύπρου με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία στηρίζει άμεσα τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του οργανισμού, με στόχο να διευκολυνθεί και να εκσυγχρονιστεί η ταυτοποίηση δειγμάτων για συμβατούς δότες μυελού των οστών. Παράλληλα, η εταιρεία έχει συνεισφέρει στη δημιουργία του Κέντρου Παιδικού Καρκίνου στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς σε αυτόν τον τομέα διεθνώς. 

 

Σημαντική, όμως, ήταν η συμβολή της ΟΠΑΠ Κύπρου και κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, με τη δημιουργία της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Λευκωσίας, η οποία συνέβαλε στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης κλινών. Η νέα ΜΕΘ αποτελεί πλέον μια πολύτιμη υποδομή για το σύστημα υγείας, καλύπτοντας τρέχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις.

 

Ακόμη, η ΟΠΑΠ Κύπρου συμπορεύεται σταθερά με δεκάδες έγκυρους και θεσμοθετημένους φορείς που  μάχονται για την υγεία και την ευημερία των συμπολιτών μας, όπως το TELETHON, ο Ερυθρός Σταυρός, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, ο Σύνδεσμος «Ένα όνειρο - Μια ευχή», ο Παγκύπριος Σύνδεσμος «Μοναδικά Χαμόγελα», το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα», κ.ά. Ταυτόχρονα, η εταιρεία στηρίζει πολλά άλλα προγράμματα αρωγής, υγείας και πρόνοιας.

 

Συνολικά, η ΟΠΑΠ Κύπρου στέκεται έμπρακτα και με υπευθυνότητα δίπλα στην κυπριακή κοινωνία και την Πολιτεία, ανταποκρινόμενη σε άμεσες και αναδυόμενες ανάγκες και συνεισφέροντας στην προστασία του πιο πολύτιμου αγαθού για τον άνθρωπο: Της Υγείας!