Εκπρόσωποι των εταιρειών Mailo’s the Pasta Project, Nomad’s bread και Kiosky's, περιγράφουν πώς η συνεργασία τους με την Wolt αποδείχθηκε καθοριστική για την ανάπτυξή τους

Από το 2020, οπότε ξεκίνησε τη λειτουργία της η Wolt στην Κύπρο, μέχρι το 2023, ο αριθμός των επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζεται η πλατφόρμα έχει εκτοξευθεί από μερικές εκατοντάδες το 2020, σε περισσότερες από 3000 το 2023. Είναι ενδεικτικό ότι για την τριετία 2020-2023, η μέση ετήσια αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που συνεργάζονται με τη Wolt παρουσίασε μέση ετήσια αύξηση της τάξης του 80%. Η αύξηση των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης και καταδεικνύει ότι η συνεργασία με την πλατφόρμα αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας για επιχειρήσεις στον τομέα της εστίασης και του λιανικού τροφίμων. Για τις ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρει η Wolt, μιλούν εκπρόσωποι τριών επιχειρήσεων οι οποίες συνεργάζονται με τη Wolt. Ο λόγος για τους Μιχάλης Καλοπέσας, εκ των ιδρυτών της επιχείρησης Nomad’s bread, Νικόλα Ανδρέου ιδιοκτήτη της franchised αλυσίδας Mailo’s The Pasta Project στην Κύπρο και ΓιάννηΤουμάζου, συνιδρυτή του Kiosky’s.

Ιστορίες επιτυχίας

Λίγο πριν την άφιξη της Wolt στην Κύπρο, άνοιξαν για πρώτη φορά οι πόρτες της επιχείρησης Nomad’s bread στη Λεμεσό. Πρόκειται για αρτοποιείο νέας γενιάς, με εξειδίκευση στο προζύμι, το οποίο χρησιμοποιεί ιδιαίτερες τεχνικές για τα παρασκευάσματα και τα αρτοποιήματά του. Στο ξεκίνημά της, η επιχείρηση παρείχε μόνο υπηρεσίες take away. Στη συνέχεια όμως, με την αύξηση της δουλειάς, η προσθήκη της υπηρεσίας delivery ήταν μονόδρομος για τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι επέλεξαν να προχωρήσουν σε συνεργασία με τη νεοεισερχόμενη στην κυπριακή αγορά, Wolt. Ένας από τους λόγους ήταν ότι το brand image τόσο της πλατφόρμας όσο και της εταιρείας, συνάδει με το brand image του Nomad’s bread, όπως εξηγεί εκ των ιδρυτών της επιχείρησης, ο Μιχάλης Καλοπέσας. Έκτοτε, έχει ενισχυθεί σημαντικά και το πελατολόγιό της εταιρείας, αλλά και η παρουσία της γεωγραφικά. 

 

 

Λίγο αργότερα, το 2021, λειτούργησε στην Κύπρο η αλυσίδα εστιατορίων Mailo's, the Pasta Project και σχεδόν ταυτόχρονα με το πρώτο άνοιγμα, αναγνώρισε την σημασία του delivery για την ανάπτυξη της επιχείρησης και των εστιατορίων, αναζητώντας την κατάλληλη συνεργασία. Αυτή η αναζήτηση οδήγησε στη Wolt, η οποία ήταν από την αρχή αποκλειστικός συνεργάτης. «Αναζητούσαμε ένα συνεργάτη που θα μπορούσε να αποπνέει το premium προφίλ που θέλαμε και να ενισχύσει την παρουσία μας στην αγορά, στόχος που επετεύχθη μέσα από την αποκλειστικότητα», αναφέρει ο Νικόλας Ανδρέου, ιδιοκτήτης του Mailo’s στην Κύπρο.

 

 

Το ξέσπασμα της πανδημίας ευνόησε την επιλογή της διανομής του φαγητού και προϊόντων κάτι που οδήγησε στην συνεργασία της επιχείρησης market kiosky’s με τη Wolt και ο λόγος ήταν προφανής, εξηγεί ο διευθυντής και συνιδρυτής του Kiosky’s, Γιάννης Τουμάζου: «Δεν θα βρίσκαμε αλλού τον επαγγελματισμό που προσφέρει και το know how που διαθέτει και από την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά». 

Και στις τρεις περιπτώσεις η συνεργασία προσέφερε οφέλη και πλεονεκτήματα στις επιχειρήσεις, οι οποίες είδαν τις παραγγελίες και τις πωλήσεις τους να αυξάνονται ραγδαία. 

Όπως εξηγεί ο Γιάννης Τουμάζου, υπήρχε από την πρώτη στιγμή η βεβαιότητα ότι η συνεργασία με τη Wolt ήταν η καλύτερη επαγγελματική κίνηση, γεγονός που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια με την αύξηση των παραγγελιών και την ανοδική πορεία του τζίρου της εταιρείας. Στα πλεονεκτήματα της Wolt ο ίδιος κατατάσσει το γεγονός ότι προσφέρει μέσω του Wolt Merchant την ελεύθερη διαχείριση του ηλεκτρονικού καταστήματος τους, τον τρόπο παρουσίασης και τιμολόγησης των προϊόντων και την άμεση προσθήκη νέων κωδικών, καθώς και την αφαίρεση των παλαιότερων. «Επίσης, με τις εξειδικευμένες καμπάνιες μπορούμε να έχουμε καλύτερη προώθηση των πωλήσεων και να προσφέρουμε στους χρήστες πιο οικονομικές επιλογές», αναφέρει.

Από την πλευρά του ο Νικόλας Ανδρέου της Mailo’s the Pasta Project περιγράφει ότι, η παρουσία της επιχείρησης στη Wolt ενισχύει τη διαδικτυακή της παρουσία και διευρύνει το πελατειακό της εύρος, δίνοντας πρόσβαση σε νέους καταναλωτές και αγορές που με άλλον τρόπο δεν θα ήταν εφικτό να προσεγγίσουν. «Η συνεργασία με τη Wolt φέρει πολύ θετικό πρόσημο για την επιχείρηση μας, δεδομένου ότι εξαρχής βοήθησε ιδιαιτέρως στην αύξηση της ορατότητας μας σε νέους πελάτες και συνεπώς στην αύξηση των πωλήσεων μας».

Στην περίπτωση της εταιρείας Nomad’s bread, ο Αντώνης Ιωάννου προσθέτει ότι με την έναρξη της συνεργασίας τους με τη Wolt, ξεκίνησε και η ταχεία ανάπτυξη για την εταιρεία και η αύξηση του μεριδίου αγοράς στη Λεμεσό και στη συνέχεια και στη Λευκωσία. Αυτό που o ίδιος θεωρεί ως ατού της εταιρείας είναι η συνέπεια, η γρήγορη εξυπηρέτηση και η άμεση ανταπόκριση σε οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει, καθώς και το user experience της πλατφόρμας το οποίο υπερέχει σε σύγκριση με τoν ανταγωνισμό. 

 

Ποια είναι όμως τα αγαπημένα προσφερόμενα προϊόντα του κάθε καταστήματος, σύμφωνα με τις παραγγελίες των πελατών της Wolt;

Στην περίπτωση του Mailo’s the pasta project, τα αγαπημένα προϊόντα των χρηστών της Wolt είναι το parmesan chicken με κρέμα παρμεζάνας, φρέσκα μανιτάρια και εστραγκόν, η κλασική carbonara, η Truffle mushrooms με άγρια μανιτάρια και λάδι λευκής τρούφας, καθώς και το μοναδικό παστίτσιο που ξέφυγε από την παραδοσιακή εκδοχή του ταψιού και έγινε μακαρονάδα. 

Για το Nomad’s bread, οι δημοφιλείς επιλογές ποικίλουν από τους απολαυστικους καφέδες Freddo Espresso, Freddo Capuccino και Iced Latte, καθώς και τα διάσημα ανοιχτά σάντουιτς για brunch, τις μπαγκέτες, τα κρουασάν και άλλα αρτοποιήματα. 

Στην περίπτωση του Kiosky’s τα αγαπημένα προϊόντα των χρηστών κινούνται σε δύο κατηγορίες, από την μια είναι τα αγαθά πρώτης ανάγκης όπως γάλα, νερό και καφές και από την άλλη τα πιο εξειδικευμένα και πρωτότυπα προϊόντα, όπως είναι οι αμερικανικές σόδες, τα καυτερά σνακ, τα γλυκόξινα ζελεδάκια και οι παράξενες γεύσεις της Ασίας. «Αυτή η αποδοχή από τους πελάτες μας, μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει κίνητρο για να συνεχίσουμε να εκπλήσσουμε με ακόμα περισσότερη ποικιλία στα προϊόντα», αναδεικνύει ο Γιάννης Τουμάζου.

Φυσικά αυτές δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις επιχειρήσεων που συνεργάστηκαν με τη Wolt και είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται. Η μέση ετήσια αύξηση του τζίρου των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων μέσω της πλατφόρμας της Wolt ξεπέρασε το 100% από το 2020 μέχρι το 2023, ενώ από το 2020, έχουν δημιουργήσει εισόδημα μέσω της Wolt, περισσότεροι από 6.000 διανομείς. Οι λόγοι για να συνεργαστεί μια επιχείρηση με τη Wolt αυξάνονται, καθώς πέραν της παρουσίας της πλατφόρμας σε πέντε πόλεις παγκύπρια- Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και ελεύθερη Αμμόχωστο, η εταιρεία λανσάρει συνεχώς νέες υπηρεσίες εντός της πλατφόρμας της, ενώ διατηρεί μια γκάμα επιπρόσθετων υπηρεσιών και προϊόντων. Κάποιες από αυτές αφορούν τους καταναλωτές, άλλες εταιρικούς πελάτες και άλλες απευθύνονται στα συνεργαζόμενα εστιατόρια. Στόχος της εταιρείας, παραμένει η αύξηση του αριθμού των εξυπηρετούμενων χρηστών, των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων και των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται και παράλληλα της περαιτέρω βελτίωσης στις προσφερόμενες υπηρεσίες και τα εργαλεία για την καλύτερη προβολή και στήριξη των επιχειρήσεων που επιλέγουν να εντάσσονται στην πλατφόρμα της. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που αφορούν τους καταναλωτές είναι το Wolt Market και η συνδρομητική Wolt+. Για εταιρικούς πελάτες, η εταιρεία προσφέρει την υπηρεσία Wolt for Work, ενώ για συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και εστιατόρια, έχουν σχεδιαστεί οι υπηρεσίες Wolt Drive, που τέθηκε πέρυσι σε λειτουργία στην Κύπρο, καθώς και το Wolt Hybrid Delivery.