Πρόσφατα συμμετείχαμε στο 5ο Lidl Wellness Camp το οποίο διεξήχθη στο ξενοδοχείο Ρόδον, στον Αγρό. Το wellness camp προσέφερε ένα καταφύγιο, όπου οι συμμετέχοντες είχαμε την ευκαιρία να αποσυνδεθούμε από την ταχύτητα της καθημερινότητας και να επενδύσουμε χρόνο στην προσωπική μας ευεξία. Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, όπως γυμναστική και διατροφικές συμβουλές, είχαμε τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε νέες προσεγγίσεις στην υγεία και τη χαλάρωση. 

Το camp έλαβε χώρα και φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φαγητού, που είθισται να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου.

Το moto τoυ φετινού διημέρου ήταν «Τροφή για σκέψη» και μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ότι για αρκετές ημέρες μετά συζητώντας με φίλους και γνωστούς για την εμπειρία μου, οι γνώσεις που αποκόμισα αποτελούσαν τροφή για σκέψη και συζήτηση προς ένα καλύτερο αύριο για εμένα προσωπικά αλλά και για τον πλανήτη. 

Στην έναρξη του διημέρου, ο κ. Βασίλης Λαγογιάννης, Γενικός Διευθυντής της Lidl Κύπρου, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, επισημαίνοντας ότι η Lidl Κύπρου δεν περιορίζεται μόνο στη λιανική πώληση, αλλά προσανατολίζεται στη δημιουργία βιώσιμων λύσεων για την κοινωνία. Αναφέρθηκε στη δέσμευση της εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Το "Wellness Camp" αποτελεί αντανάκλαση του οράματος της εταιρείας για ένα καλύτερο αύριο, τονίζοντας την προώθηση ενός περιβάλλοντος που ενθαρρύνει τις υγιεινές επιλογές για τους πελάτες.

Ο κ. Ανδρέας Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, στον χαιρετισμό του εκ μέρους του Υπουργείου Γεωργίας, επαίνεσε τη Lidl Κύπρου για την πρωτοποριακή της πολιτική βιωσιμότητας και τα πιστοποιημένα προϊόντα που συμβάλλουν στην ασφάλεια τροφίμων. Τόνισε επίσης τους ποσοτικούς στόχους της εταιρείας για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των προϊόντων της, ανεβάζοντας τον πήχη. Συνεχάρη επίσης την εταιρεία για την περιβαλλοντική της πολιτική και τη διοργάνωση του "Lidl Wellness Camp" για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Οι δραστηριότητες ήταν ποικίλες και ενδιαφέρουσες. Η ατμόσφαιρα ήταν φιλική και toxic - free, κάτι που με έκανε να νιώθω άνετα να συμμετάσχω και να δοκιμάσω νέα πράγματα. Παρακολουθήσαμε αρκετά σεμινάρια που αφορούσαν στην καλή υγεία, τη διατροφή, την ευεξία, στο περιβάλλον και στη βιωσιμότητα υπό την καθοδήγηση 12 καταξιωμένων και διακεκριμένων επαγγελματιών – γιατροί, καθηγητές πανεπιστημίων, διατροφολόγοι, διαιτολόγοι, ψυχολόγοι και άλλοι καταρτισμένοι επιστήμονες υγείας και ευεξίας, δίνοντας μας το κίνητρο να θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας. 

Το βράδυ, οι δραστηριότητες περιλάμβαναν θερινό κινηματογράφο όπου προβλήθηκε ντοκιμαντέρ που αφορούσε στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς επίσης και στη μείωση των ρύπων στην ατμόσφαιρα. Μία από τις πιο υπέροχες στιγμές που μου προσέφερε το camp ήταν η πρωινή yoga με τους ήχους της φύσης να κάνουν πιο έντονη την εμπειρία.

Ταυτόχρονα, οι μικροί κατασκηνωτές απασχολήθηκαν από τους εκπαιδευτές του «Σχολείου του Δάσους», οι οποίοι παρουσίασαν στα παιδιά ένα πρωτότυπο και ενδιαφέρον πρόγραμμα, γεμάτο δραστηριότητες που έδιναν έμφαση στην εκπαίδευση, μέσα από το παιχνίδι και την αλληλεπίδραση με τη φύση, ενισχύοντας τη σύνδεσή τους με το περιβάλλον.

Το Lidl Wellness Camp ήταν μια αξέχαστη εμπειρία που με έκανε να νιώσω καλύτερα σωματικά και ψυχικά. Συνάντησα καταπληκτικούς ανθρώπους που μοιράζονταν τις ίδιες φιλοδοξίες για ευεξία και υγιεινή ζωή. Αυτή η εμπειρία με ενέπνευσε να συνεχίσω να κάνω θετικές αλλαγές στη ζωή μου και να προάγω την ευεξία στην καθημερινότητά μου. Σίγουρα θα το συνιστούσα σε οποιονδήποτε αναζητά μια αναζωογονητική απόδραση!