Πάνος Πέτρου, Διευθυντής Εξωτερικών Ιατρείων και Εξωνοσοκομειακών Υπηρεσιών της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ

Γιατί να είναι η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ η επιλογή ενός ασθενούς για τις διαγνωστικές εξετάσεις του; 

Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση σε ένα ασφαλές περιβάλλον με τη χρήση των πλέον σύγχρονων πρωτοκόλλων και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. 

Τί υπηρεσίες προσφέρονται από τα Διαγνωστικά Τμήματα της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ; 

Ένας από τους βασικούς μας στόχους, ο οποίος έχει επιτευχθεί, είναι η παροχή ενός ολοκληρωμένου πακέτου υπηρεσιών για τον ασθενή, σε έναν χώρο με έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, χωρίς καθυστερήσεις στην εύρεση ραντεβού και στη  λήψη έγκυρης διάγνωσης. 

Συγκεκριμένα, το διαγνωστικό τμήμα αξονικού και μαγνητικού τομογράφου της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ διαθέτει τον υψηλής ακρίβειας και ευκρίνειας Μαγνητικό Τομογράφο 3 Tesla, της SIGNA, ο οποίος προσφέρει νέα επίπεδα άνεσης στον ασθενή, με ευέλικτο σχεδιασμό πηνίων και νέες εφαρμογές, σχεδιασμένες ειδικά για τη μείωση του χρόνου σάρωσης και του θορύβου στο ελάχιστο δυνατό. Έτσι, εξαλείφεται το αίσθημα δυσφορίας, γεγονός που καθιστά το σύστημα κατάλληλο ακόμη και για ασθενείς με κλειστοφοβία.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο και καινοτόμο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης κατάλληλο όχι μόνο για έλεγχο ενηλίκων, αλλά και παιδιών όλων των ηλικιών. 

Το τμήμα είναι επίσης εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας Αξονικό Τομογράφο, ο οποίος προσφέρει μια καλύτερη και πιο άνετη εμπειρία σάρωσης, συμπεριλαμβανομένων υπέρβαρων ασθενών και παιδιών, παρέχοντας αρτιότερη ποιότητα εικόνας, επιτρέποντας ταυτόχρονα την πραγματοποίηση των εξετάσεων σε λιγότερο χρόνο και άρα με ελάχιστη δόση ακτινοβολίας. 

Εξίσου υψηλής τεχνολογίας είναι το Ακτινολογικό Τμήμα της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ, με τα περισσότερα από τα δωμάτια ακτινογραφίας να χρησιμοποιούν τους τελευταίους ψηφιακούς ανιχνευτές DR οι οποίοι παρέχουν σχεδόν άμεσα εικόνες ανώτερης ποιότητας και είναι ενωμένοι με ένα ενσωματωμένο πληροφοριακό σύστημα αρχειοθέτησης εικόνων (RIS/ PACS). Στο τμήμα πραγματοποιούνται ακτινογραφίες, ακτινοσκοπήσεις, ελαστογραφίες, υπέρηχοι, καθώς και μετρήσεις οστικής πυκνότητας (DEXA). 

Διαθέτοντας τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, άριστα εκπαιδευμένους χημικούς και βιολόγους και συστήματα πληροφορικής που επιτρέπουν τη συνεχή παρακολούθηση και διαχείριση της εκτέλεσης των εξετάσεων, το Κλινικό Εργαστήριο της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ παρέχει τις υπηρεσίες του σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς όλο το 24ωρο διασφαλίζοντας την αμεσότητα και την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.

Το Κλινικό Εργαστήριο της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ διαθέτει διαπίστευση ISO 15189 και πιστοποίηση ΙSO 9001.

Στην Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ λειτουργεί ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣΤΟΥ; 

Το εξειδικευμένο Κέντρο Μαστού της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ είναι σε θέση να πραγματοποιήσει το σύνολο των απεικονιστικών εξετάσεων και επεμβατικών πράξεων που σχετίζονται με την πρόληψη και τη διάγνωση των παθήσεων του μαστού. 

Το Τμήμα Μαστού της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ διαθέτει σύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο Selenia Dimensions System® της Αμερικανικής εταιρείας Hologic, προσφέροντας τρισδιάστατη (3D) τομοσύνθεση για την ακριβή ανίχνευση του καρκίνου του μαστού, ακόμα και σε πυκνούς μαστούς. 

Ο εξοπλισμός τελευταίας γενιάς επιτρέπει την πραγματοποίηση βιοψιών σε ψηλαφητές και μη ψηλαφητές αλλοιώσεις του μαστού, όπως:

- Παρακέντηση με λεπτή βελόνα (FNA) υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση για κυτταρολογική εξέταση,

- Βιοψία τύπου Core (Core Biopsy) για ιστολογική εξέταση, επίσης με υπερηχογραφική καθοδήγηση,

- Στερεοτακτική Βιοψία.

Για τη διευκόλυνση των ασθενών, παρέχεται η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις, όπως απεικονιστικός έλεγχος και βιοψία, κατά τη διάρκεια της ίδιας επίσκεψης.

Επιπλέον, το τμήμα διαθέτει μηχανήματα υπερήχων υψηλής ευκρίνειας (Logic 9 της GE και Supersonic), με δυνατότητες για ελαστογραφία μαστού υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας.

Ο Οκτώβριος είναι μήνας ευαισθητοποίησης κατά του Καρκίνου του Μαστού. Έχετε προγραμματίσει κάποια σχετική καμπάνια ενημέρωσης;

Με κεντρικό μήνυμα το ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ & ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗ ΖΩΗ, στοχεύουμε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, μέσω της προώθησης της πρόληψης.

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόκειται να διοργανώσουμε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ στις 09 Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρες 17:00-19:00, ημερίδα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Εξειδικευμένοι Ογκολόγοι, Ακτινολόγοι και Χειρουργοί συνεργάτες ιατροί της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ θα δώσουν όλη την απαραίτητη πληροφόρηση στο κοινό σχετικά με τον Καρκίνο του Μαστού, τις εξελίξεις σε θεραπευτικές μεθόδους, τρόπους πρόληψης και βεβαίως θα απαντήσουν σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις.

Στο πλαίσιο προώθησης της πρόληψης, πρόκειται για ολόκληρο το μήνα Οκτώβριο να προσφέρουμε με μειωμένη τιμή κατά 20%, το πακέτο μαστογραφίας και υπέρηχου μαστού, ώστε να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες να προγραμματίσουν την εξέτασή τους. Παράλληλα θα δοθεί και ένας ικανός αριθμός δωρεάν ελέγχου σε κυρίες που θα παρευρεθούν στην ημερίδα. 

Πόσο άλλαξε η λειτουργία των Διαγνωστικών Τμημάτων, τον πρώτο χρόνο εντός ΓεΣΥ για την Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ; 

Η μόνη αλλαγή για εμάς υπήρξε η μεγαλύτερη ροή ασθενών, γεγονός που είχαμε προετοιμαστεί να αντιμετωπίσουμε, στελεχώνοντας όλα τα τμήματά μας και έχοντας επενδύσει σε επιπλέον εξοπλισμό, ώστε η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών μας να παραμείνει αναλλοίωτη για τους ασθενείς μας. Στόχος μας παραμένει η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.

Σαφώς και ήταν μεγάλη πρόκληση η ένταξή μας στο ΓεΣΥ και η αρχική μετάβασή μας σε αυτό, αλλά η προσήλωσή μας στον ασθενή δεν μετατοπίστηκε σε καμία φάση της διαδικασίας αυτής.