Τέτοιες μέρες και ειδικά στη σημερινή, χρονολογικά πρώτη για το νέο έτος, οι ευχές είναι στην ημερήσια διάταξη.
Συνήθως ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση, όμως πάντα έχουμε κατά νουν τη χρονιά που μας αφήνει και ελπίζουμε να ανατείλουν καλύτερες μέρες.
Δυστυχώς για όλους μας, η χρονιά αυτή ήταν από αυτές που ευχόμαστε να πάει και να μη γυρίσει ποτέ παρόμοια σε περιεχόμενο και ειδήσεις.
Είναι παραδεχτό από όλους ότι ήταν μια μαύρη χρονιά για τον τόπο μας.
Μπήκαμε, όμως, ήδη στις πρώτες ώρες του 2014.
Άσχετα αν οι αυτοαποκαλούμενοι επαΐοντες, περί οικονομικών και πολιτικών θεμάτων, θεωρούν ότι πιθανόν να στριμωχτούμε ακόμη περισσότερο, οφείλουμε ο καθένας από το δικό του πόστο να βάλει τα δυνατά του για να επαναληφθεί το οικονομικό θαύμα που ακολούθησε την τουρκικής εισβολής τον καταραμένο Ιούλιο του 1974.
Αθλητικά, θα υπάρξουν αρκετές υποχρεώσεις σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο και σε αυτή την χρονιά.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε το καλύτερο για τους εκπροσώπους μας σε κάθε διοργάνωση στο εξωτερικό.
Και επειδή στην Κύπρο ζούμε και το ποδόσφαιρο θεωρείται και είναι μακράν το πιο δημοφιλές άθλημα, το ενδιαφέρον εστιάζεται και στο ποιοι θα είναι οι φετινοί εκπρόσωποί μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και τι θα μπορέσουν να πετύχουν, έτσι ώστε να έχουμε σημαντικό όφελος, αγωνιστικά αλλά και οικονομικά, σαν ποδοσφαιρικός χώρος γενικά.
Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν υπάρχει το μεγάλο φαβορί για τίτλο ή και για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στην κορυφαία διασυλλογικη διοργάνωση παγκοσμίως.
Κι ένας από τους στόχους αυτών που κρατούν και το κρέας και το μαχαίρι, αλλά και αυτών που λαμβάνουν μέρος άμεσα ή έμμεσα στα του μαραθωνίου, θα πρέπει να είναι να  διαφυλάξουν σαν κόρη οφθαλμού την όποια αξιοπιστία τού απέμεινε…
Είναι τόσο λεπτές οι αγωνιστικές και βαθμολογικές ισορροπίες, που θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί και κυρίως έντιμοι όλοι όσοι, με τις αποφάσεις που λαμβάνουν, επηρεάζουν την εξέλιξη του μαραθωνίου.
Θα είναι μεγάλη αδικία να κριθούν τίτλοι, ευρωπαϊκά εισιτήρια, αλλά και παραμονή ή διαβάθμιση, όχι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά εκτός, ή και εντός γηπέδων αλλά με σφυρίγματα καθοδηγούμενα ή και υποβολιμαία…
Διακυβεύονται πολλά, ειδικά σε αυτή την παράξενη γενικά χρονιά και είναι δεδομένο ότι ο καθένας από την πλευρά του θα προσπαθήσει να επηρεάσει καταστάσεις για δικό του όφελος.
Είναι και αυτή μια μάχη, πέραν αυτών που δίνονται εντός αγωνιστικού χώρου και μάλιστα αυτή, όπως μας δίδαξε το παρελθόν, είναι και επικίνδυνη αλλά και επίμονη…
 Επανερχόμενοι, όμως, στο πνεύμα των ημερών, θα πρέπει να ευχηθούμε στη διάρκεια του νέου έτους να καλυτερέψει η κατάσταση στην οικονομία μας, να μειωθεί και η ανεργία και ταυτόχρονα ο αριθμός ειδικά των νεαρών που κουνούν μαντίλι και αναζητούν καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, και βεβαίως στο ιεραρχικά πρώτο θέμα, το Εθνικό, να βρεθεί επιτέλους η σωστή και βιώσιμη λύση που για 4 ολόκληρες δεκαετίες αναμένουμε όλοι.
Είθε αυτήν τη χρονιά, κάποιες, έστω, από τις διαχρονικές μας ευχές να πραγματοποιηθούν.
Καλή χρονιά σε όλους.