Εκτός των σχολικών αιθουσών θα παραμείνουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, οι οποίοι είτε βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό είτε είναι επαφές επιβεβαιωμένων περιστατικών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, κατά την σημερινή ημέρα από τα νηπιαγωγεία και την προδημοτική εκπαίδευση απουσίαζαν περίπου 74 εκπαιδευτικοί ενώ από την Δημοτική Εκπαίδευση θα απουσιάζουν την Δευτέρα περίπου 300.

Διαβάστε επίσης: Διευκρίνιση Υπ. Υγείας για rapid τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Το Υπουργείο Παιδείας δίνει «μάχη» για να καλυφθούν τα κενά που προέκυψαν μέσα από το πρόγραμμα Αριάδνη. Η προσπάθεια άρχισε ήδη από την Προδημοτική εκπαίδευση και θα συνεχίσει για την Δημοτική, ώστε να προχωρήσουν σε αντικαταστάσεις των εκπαιδευτικών ή να ρυθμιστούν με άλλες διαδικασίες μέσω των διευθύνσεων των σχολείων μέχρι την Δευτέρα.

Σαφής εικόνα για την απουσία καθηγητών στα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής .

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του σήμερα στο Μεσημέρι και Κάτι, ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, είπε πως «σήμερα με τα νηπιαγωγεία έγιναν υπερπροσπάθειες και καλύφθηκαν τα κενά. Η κατάσταση κάθε μέρα αλλάζει αλλά είμαστε προετοιμασμένοι να αντικαταστήσουμε τους εκπαιδευτικούς που θα προσβληθούν από την νόσο, είτε θα είναι επαφές είτε θα χρειαστεί να φυλάνε τα παιδιά».

Διαβάστε επίσης: Υπ. Παιδείας: Είμαστε προετοιμασμένοι για να αντικαταστήσουμε εκπαιδευτικούς