Επανέρχεται το θέμα πώλησης των επιθετικών ελικοπτέρων Mi 35 της Εθνικής Φρουράς στη Σερβία, με αφορμή τις δηλώσεις του Σέρβου Προέδρου Αλεξάντερ Βούτσις προ ημερών.  Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας το περασμένο καλοκαίρι, ενώ αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα έγραψε και η Σημερινή στο φύλλο της 19ης Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε εδώ σχετικά: Εξοπλίζουν την Εθνική Φρουρά με Μιστράλ, ελικόπτερα και εκτοξευτές πυραύλων

Ο Αλεξάντερ Βούτσιτς λοιπόν σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Νις, ανέφερε ότι «είμαστε σε αναμονή της αγοράς 30 ελικοπτέρων  κατά τον επόμενο χρόνο καθώς και το 2023. Έντεκα από αυτά θα είναι H-135 (από την Airbus), τέσσερα Mi-35, τρία Mi-17 και 11 ακόμη ελικόπτερα Mi-35 που θα αγοράσουμε από ένα κράτος μέλος της ΕΕ». Η τελευταία αναφορά του Βούτσιτς, ότι δηλαδή θα αγοραστούν και Mi35 από κράτος μέλος της ΕΕ αφορά όπως όλα δείχνουν την Κύπρο.

Πηγές του ΥΠΑΜ με τις οποίες συνομίλησε το SigmaLive ανέφεραν ότι στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει οτιδήποτε νεότερο για το ζήτημα από πλευράς Σερβίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ μηνών έφθασαν στο νησί μας εμπειρογνώμονες από τη Σερβία οι οποίοι επιθεώρησαν τα επιθετικά ελικόπτερα. Από πλευράς Εθνικής Φρουράς υπάρχει πρόθεση για πώληση των ελικοπτέρων στη Σερβία αφού εκεί υπάρχει και καταλληλότερη τεχνογνωσία για τα ελικόπτερα αυτά. Γίνεται αντιληπτό ότι ταυτόχρονα με την πώληση των Mi35 θα γίνει και αντικατάσταση.